Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
09:46

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Вишиваний вернісаж

Вишиваний вернісаж
У вересні Канадсько-Український бібліотечний центр відсвяткував 12-ту річницю від дня створення.

Він організований Дніпропетровською обласною універсальною науковою бібліотекою спільно з Канадським товариством приятелів України. Завдяки добровільній пожертві Канади до Центру надійшло понад 20 тисяч книг і журналів з української історії, культури, мовознавства, літературознавства, економіки, релігії, художньої літератури.

Канадсько-Український бібліотечний центр надає інформацію, організує і проводить різноманітні виставки, перегляди літератури та інші заходи, щоб ознайомити спільноту регіону з культурою та можливостями України і Канади.

Нещодавно у приміщенні Центру (Карла Маркса, 18, к. 20, другий поверх) відкрилася виставка вишиваних панно «Краплини душі» Ірини Браславської. Вишивка — один із давніх і найбільш розповсюджених видів мистецтва. Це скарбниця вірувань, звичаїв, обрядів українського народу. Зображення тварин, птахів, рослин, квітів підтверджують, що наші предки обожнювали їх. Крім того, вишивання як національна традиція сприяло формуванню у жінок терпіння, відчуття краси.

В експозиції невелика кількість робіт, але їх сюжети надзвичайно цікаві, а майстерність вишивальниці та її естетичний смак просто вражають. Панно викликають позитивні емоції і думки – на якийсь час людина стає добрішою.

Браславська Ірина працює в Дніпропетровській науковій бібліотеці вже понад 36 років. Зараз очолює один із найбільших відділів — відділ періодики. Вишивати Ірина почала не так давно. Але це заняття для жінки стало більше ніж хобі. Вишиває хрестиком, напівхрестиком, бісером, дуже полюбляє контурну і монохромну вишивку, які стали сьогодні популярними та привертають до себе увагу шанувальників.

Цей дивовижний жанр відзначається особливою виразністю та експресією. Вишиті сюжети виглядають дуже стильно та цілком можуть стати достойною прикрасою будь-якого інтер’єру. Контурна вишивка приваблива для вишивальниці швидким виконанням, універсальністю, індивідуальною витонченістю та внутрішньою недомовленістю. Крім того, вишивка у такому стилі – гарний відпочинок від більш складної роботи, а також ефектний вид подарунка. Спеціалісти стверджують, що цей вид рукоділля дуже древній. Він був відомий ще у давньому Єгипті. Монохромна вишивка хрестиком – більш складний та копіткий стиль. Використовуючи нитки однієї кольорової гами, можна створити складну картину – насичену і гармонійну.

Вишивка сьогодні живе повноправним життям, прикрашає сучасний інтер’єр, одяг. Це давнє і вічно молоде мистецтво. Секрет його молодості в єдності з природою, в умінні протягом століть зберігати і примножувати красу, дарувати людям радість зустрічі з прекрасним.

Виставка працюватиме до 16 жовтня, отож усіх зацікавлених запрошуємо до Канадсько-Українського бібліотечного центру – помилуватися та відчути насолоду, відпочити душею, сповнитися позитивними емоціями.

Довідки по телефону (0562) 45-47-36. Надія БЛИНОВА, завідуюча КУБЦ.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте