- Это цветок - тюльпанчик!
Маріам на змагання з карвінгу приїхала з Вірменії. За кілька хвилин зі звичайної морквини вирізає квітку. І дарує її наймолодшому глядачеві.
- Стоять не будет, съест, наверное!
- Морковку я люблю!
Маріам каже - квіти з моркви та гарбуза із задоволенням їдять навіть ті, хто не любить овочі. Смачні скульптури неабияк стимулюють апетит. А кухарю - дають нагоду відчути себе справжнім митцем.
Маріам Оганесян, учасниця змагань (Вірменія):
- Моя композиція складається з двох частин: одна - це дивовижний ліс, друга - казковий сад. Працювала три з половиною години.
Цей учасник із Донецька вирізав власні сновидіння. Поряд опинились добрі та злі міфічні персонажі. Усі - з гарбуза. Карвінгом Павло займається лише три місяці. За фахом він - спеціаліст з економічної безпеки.
Павло Оранський, учасник змагань (Україна):
- Я занимался до этого резьбой по дереву. Так как резьбой по дереву сильно дома не позанимаешься в многоэтажке - пыльное дело, поэтому перешел на овощи.
Організатори кажуть: іноді любителі показують кращі результати, ніж професійні кухарі. Тому початківців сміливо допускали на змагання. Поки економіст Павло обганяє професіоналів кулінарного мистецтва. Кожен має створити з овочів чи фруктів справжню тривимірну скульптуру.
Віталій Лапиньский, організатор змагань:
- Сейчас мы рассматриваем это как скульптуру 3D. 3D - это понятно, да? Скульптура со всех сторон - это не какой-то там барельеф, горельеф или какая-то надпись там, на арбузе - это скульптурой не считается.
Після кількох етапів змагань стала відома трійка переможців. Кращими з кращих визнали учасників з України, Росії та Вірменії. На початку листопада вони зустрінуться на чемпіонаті з карвінгу, який пройде у Києві.
Gorod`ской дозор | |
Фоторепортажи и галереи | |
Видео | |
Интервью | |
Блоги | |
Новости компаний | |
Сообщить новость! | |
Погода | |
Архив новостей |