Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
00:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Відбулась презентація другого тому збірки фольклорно-етнографічних матеріалів «Калита»

|«« «« »» »»|

У Дніпропетровській області вже протягом тринадцяти років проводяться фольклорно-етнографічні експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю», «До народних джерел», «Моя Батьківщина – Україна».

Всього в обласній експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю», за результатами 2011 року, взяли участь 140 загальноосвітніх навчальних закладів, 15 позашкільних навчальних закладів, 188 пошукових загонів та груп, більш 3 тисяч юних пошуковців.

На розгляд обласної комісії по підведенню підсумків обласної фольклорно-етнографічні експедиції було представлено 92 роботи переможців міських та районних етапів. Надані матеріали експедиції свідчать про різноманітність напрямку пошуку, а саме: обряди сімейні, фрагменти обрядів народного календаря, прикмети, звичаї та обряди українських козаків, пісні, народні майстри та умільці (вишивки, соломоплетіння, гончарні вироби), рецепти українських страв, особливості побудови хати, повір’я, легенди, прислів’я, приказки, бувальщини, казки, весілля, дитячий фольклор тощо.

Зазначимо, що за результатами участі учнівської молоді у обласних фольклорно-етнографічних експедиціях «Звичаї, обряди та традиції мого краю» та «До народних джерел» щорічно видається альманах фольклорно-етнографічних матеріалів «Калита» зібраних у Дніпропетровській області. Видано вже дев’ять випусків.

У 2007 році до 75-річчя Дніпропетровської області вийшов друком І-й том збірки «Калита», що поєднав творчий доробок юних пошуковців за 4 роки. Цьогоріч, до 80-річчя створення Дніпропетровської області видано другий том збірки «Калита», презентація якої відбулась на базі Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Переможці обласної фольклорно-етнографічної експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю» отримали грамоти та цінні подарунки від головного управління освіти і науки облдержадміністрації.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте