Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
16:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Журі Четвертого міжнародного кінофестивалю «Дивофільм» оголосило переможців

Журі Четвертого міжнародного кінофестивалю «Дивофільм» оголосило переможців
27 листопада у дніпропетровському арт-центрі «Я Галерея» відбувся показ конкурсної програми Четвертого міжнародного кінофестивалю «Дивофільм». Глядачам було представлено 18 стрічок, серед яких були як і веселі комедії, так і серйозні драми.

Одночасно із цим програму переглядало й компетентне журі, яке мало визначити, хто саме і за що отримає нагороди фестивалю. І у цьому визначенні були чималі суперечки.

Найбільш гаряче обговорення серед членів журі викликало визначення переможців серед короткометражних ігрових фільмів. Кожен з претендентів мав чимало своїх яскравих моментів, тому обговорення тривало до останньої миті і вже перед самим нагородженням журі визначилось із переможцями. Приз за кращу режисерську роботу отримав фільм «Маленьке світло» (Little Light), від французької режисерки Софі Шерман. Одразу дві номінації було віддано одному фільму, що глибоко вразив й журі й глядачів. За кращий сценарій та кращу акторську гру було нагороджено російській фільм «Нюрка» (Ніна Ведмицька, Денис Чукчеєв та Ксенія Осокіна). Ще один російський фільм журі також не змогло обійти увагою, тому йому було присуджено спеціальний приз «За цілістність». Приз дістався російський стрічці «Вікторія» режисера Светозара Головльова.

У програмі анімаційного кіно було представлено 8 стрічок і знову ж таки журі довго визначалося з номінантами, оскільки кожна з робіт є оригінальною та цікавою. В решті решт, після детального розбору за усіма можливими критеріями, було вирішено віддати приз за кращий анімаційний фільм стрічці «Батьківщина» студента чеської кіноакадемії FAMU Хуана де Діос Марфіл Атиєнзи. Приз за краще візуальне рішення також поїхав до Чехії, режисеру, що вже вдруге бере участь у фестивалі «Дивофільм» — Либору Піксі — за його стрічку «Графітигр». Нагорода за розкриття теми дісталась анімації «Острів собак» французького режисера Сержа Аведікяна.

Втім, хоча журі вже визначилось зі своїми переможцями, одна з найголовніших номінацій — «Вибір глядачів» — все ще відкрита, адже 28 листопада на офіційній сторінці фестивалю почалась демонстрація робіт та он-лайн голосування, яке й визначить переможця цієї номінації. Голосування триватиме до 1 грудня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


кеп  (01.12.11 23:00): Причем тут французы его привез аванюрист Свидлер. Вот и в Киеве рассказывает, что он крутейший кинорежиссер. Фу! Ответить | С цитатой
гоп  (01.12.11 22:57): потому деточка, что он крутой репетир по французкому в Киеве( а проводил все французкий центр!). Такса- 60 евро в час. А кино он не понимает. Ответить | С цитатой
киноман  (30.11.11 23:34): Почему председатель жюри француз? И показал такой примитивный фильм? Ответить | С цитатой
Штирлиц  (29.11.11 16:30): Все громилы и подлецы слезливы. Это у них такая форма истерии. Слабые люди обычно кричат или бранятся, а громилы плачут. И только самые сильные люди умеют подчинять себя себе. Ответить | С цитатой
Таня  (28.11.11 17:26): Да, "Нюрка" действительно - самый лучший фильм из программы. Я даже прослезилась. Очень сильное кино! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте