Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
03:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Завершено першу чергу будівництва одного з наймасштабніших проектів з модернізації очисних споруд

Завершено першу чергу будівництва одного з наймасштабніших проектів з модернізації очисних споруд
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул та Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк ввели в експлуатацію нову каналізаційно-насосну станції (КНС-1). Насосна станція зведена в рамках будівництва колектора по вулиці Маршала Малиновського.

На нову каналізаційно-насосну станцію перепідключена подача стоків від 40 підприємств , які раніше скидали свої стоки до ріки Дніпро. Тепер ці стоки через самоплинний колектор переправляються до Лівобережної станції аерації для їх належної очистки до рівня встановлених норм.

Завершення першої черги будівництва очисних споруд дозволяє перейти до реалізації другої черги будівництва, яке буде завершене до кінця цього року. Наступного року буде реалізовано третю чергу будівництва.

Таким чином буде повністю виведено з експлуатації старі очисні споруди дніпропетровського м'ясокомбінату. Це дасть можливість припинити скидання в річку Дніпро неочищених стоків обсягом 700 тис кубометрів на рік, що становить 40% усіх річних шкідливих скидів у Дніпро в межах міста.

«Дніпропетровськ – потужне промислове місто нашої області, на яке припадає велике екологічне навантаження. Завдяки розпочатим програмам щодо зменшення скидів у атмосферу, зменшення забруднення ґрунтів та водоймищ, ми прогнозуємо, що за кілька років екологічна ситуація в Дніпропетровську значно покращиться. А це найголовніша передумова підвищення якості життя наших громадян», - сказав Олександр Вілкул. Він також додав, що загалом у рамках реалізації комплексної регіональної програми щодо зменшення забруднюючих викидів та скидів у навколишнє середовище вже збудовано низку важливих об'єктів у системі очисних споруд обласного центру.

Торік у Дніпропетровську було введено в експлуатацію каналізаційну насосну станцію по вул. Кольській у Самарському районі, яка дозволила припинити скидання шкідливих нечистот з очисних споруд Придніпровської ТЕС у Дніпровський басейн, що значно покращило екологічну ситуацію та інфраструктуру житлового масиву Придніпровський.

У цьому році введено в експлуатацію Південну станцію аерації Дніпропетровська, тим самим було припинено скидання забруднюючих речовин у річку Мокра Сура, що також дозволило значно покращити екологічну ситуацію басейну річки Дніпро.

ДОВІДКА

Будівництво колектора по вул. Маршала Малиновського - це черговий масштабний проект у рамках реалізації комплексної регіональної програми щодо зменшення забруднюючих викидів та скидів у навколишнє середовище, яку ініціював губернатор Олександр Вілкул.

Загальна кошторисна вартість об'єкта – 44,3 млн грн. Будівництво проходить у три черги. Цьогоріч з ініціативи губернатора з обласного бюджету виділено 14,5 млн грн на реалізацію першої й другої черг будівництва колектора. Вартість першої черги становить 7,8 млн грн, другої – 5,6 млн грн, третьої – 30,9 млн грн.

Першою чергою передбачається будівництво на території очисних споруд м'ясокомбінату каналізаційної насосної станції №1 (КНС-1) потужністю 800 кубометрів на годину. Станція буде обладнана трьома насосами (двома робочими й одним резервним). Потужність кожного насоса – 420 кубометрів на годину. Крім того, буде збудовано напірний трубопровід діаметром 450 мм у дві нитки протяжністю 296 погонних метрів, який з'єднає каналізаційну насосну станцію з існуючим колектором, який проходить по вул. Маршала Малиновського. Для забезпечення КНС-1 електропостачанням будується комплексна трансформаторна підстанція на 160 кіловольт-ампер (КТП 160) з двома трансформаторами потужністю 250 кВт та зовнішні електромережі протяжністю майже 4 тис погонних метрів.

Другою чергою передбачається будівництво двох каналізаційних насосних станцій (КНС-2, потужністю 60 кубометрів на годину, КНС-3 – 30 кубометрів на годину), а також перевлаштування внутрішньоквартальної системи каналізації з будівництвом самопливних колекторів на житловому масиві по вул. Молодогвардійській. Також у рамках другої черги будуть збудовані напірні колектори, які перекачуватимуть стоки з цих насосних станцій на КНС-1.

Третьою чергою передбачається будівництво другої нитки напірного каналізаційного колектора діаметром 900 мм протяжністю 5200 погонних метрів від КНС-1 до Лівобережної станції аерації.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ponimau  (31.08.11 10:26): Прикольно! По первой очереди три насосных агрегата мощностью 420 м. куб./час стоят с двигателями макс. 150 тыс. грн, а зачем трубопровод диаметром 425 мм если достаточно 219 мм. Даже если учесть трубу 450 мм, длиной 592 метра с толщиной стенки 10 мм, то она стоит макс 700 тыс. грн. Выводы делайте сами. Відповісти | З цитатою
Энни  (30.08.11 14:45): Я скоро Вилкулу и Куличенко в любви признаюсь, цем, цем :). Да, деньги отмывают, но и полезное же тоже делают. еще бы и народ отучить мусорить где попало. Відповісти | З цитатою
Победа  (30.08.11 11:15): Хорошо бы еще дым из труб Приднепровской ТЭС отвести, а то сейчас на Победе дышать нечем - горло першит, глаза режет, а если еще и аллергия сезонная - вообще гайки. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті