Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
14:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Все дети Днепропетровщины, лишенные родительской опеки, получат ко Дню Святого Николая подарки

Все дети Днепропетровщины, лишенные родительской опеки, получат ко Дню Святого Николая подарки
tradycii.com.ua
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул до Дня Святого Миколая в рамках Всеукраїнської акції «З відкритим серцем до кожної дитини» відвідав Перещепинську загальноосвітню неповну середню школу-інтернат. Губернатор подарував дітям спортивне взуття, роликові ковзани та солодкі подарунки, а школі-інтернату – побутову техніку.

«До Дня Святого Миколая дітлахи сподіваються знайти під подушкою солодкі подарунки. Особливо чекають на них діти-сироти. Цього року всі діти Дніпропетровщини, позбавлені батьківського піклування, отримають до Дня Святого Миколая подарунки. Всі мої заступники завітають до дитячих будинків та інтернатів привітати дітей та вручити їм гостинці.», - зазначив Олександр Вілкул.

Напередодні свята сюрпризи від посадовців отримають більше 6 тис дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зі всіх 36 інтернатів регіону.

В Дніпропетровській області розробляється програма покращення умов проживання вихованців дитячих будинків, а також соціальної адаптації таких дітей у суспільстві.

«Окрім подарунків на свята ми проводимо системну роботу з покращення умов проживання  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в дитячих будинках та інтернатах. Зокрема, на утримання закладів обласного підпорядкування в 2010 році з обласного бюджету виділено 370 млн. грн, що майже на 59 млн. більше проти минулого року. Збільшено на 30% фінансування на харчування та забезпечення належних умов проживання вихованців інтернатних закладів. Для оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають в обласних інтернатах, з обласного бюджету надано майже 4 млн. грн», - зазначив Олександр Вілкул.

Також в 2010 році за ініціативи керівника області Фонд держмайна України викреслив із переліку об’єктів для приватизації та передав в комунальну власність області “Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку імені О.Матросова”, що знаходиться в селі Орловщина Новомосковського району. На базі цього закладу буде створений обласний центр оздоровлення, де за літо зможуть відпочити більше тисячі  дітей з інтернатів та малозабезпечених родин.

За рахунок коштів обласного бюджету на поточний, капітальний ремонт та реконструкцію закладів обласного підпорядкування у 2010 році виділено 45,8 млн. грн. Після реконструкції відкрито Дніпропетровську загальноосвітню школу-інтернат для  дітей з вадами слуху, на яку область виділила  майже 17 млн. грн. Ця школа-інтернат є кращим в Україні навчальним закладом для дітей з особливими потребами.

Масштабна робота проводиться в регіоні з підтримки обдарованих соціально незахищених дітей. Для них щороку в області проводиться обласний фестиваль для вихованців інтернатів “Повір у себе”, де учасників нагороджують цінними подарунками та призами. Також в рамках соціальної підтримки молоді обласна влада заохочує стипендіями талановитих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Близько 200 таких дітей раз на рік отримують по 1 тис грн. 

Довідка:

У Перещепинській загальноосвітній неповній середній школі-інтернаті живуть 108 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Їх виховують 43 педагоги, в закладі також працюють бібліотекар, соціальний педагог, психолог та логопед.

У школі-інтернаті є 2 комп’ютерні клас,  логопедичний кабінет, спортивна та 2 тренажерні зали, кімната соціальної адаптації з вбудованою побутовою технікою.

З 2000 року школа-інтернат є закладом нового типу „Родинний дім добра і надії” для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також школа працює в межах експерименту „Розробка системи виховних життєвих навичок дітей з особливими соціальними потребами”.

Випускники школи-інтернату продовжують своє навчання в Дніпропетровській фінансово-економічній академії, в Дніпропетровському транспортному університеті, Дніпропетровському коледжі культури, Дніпропетровській консерваторії ім. М. Глинки, Дніпропетровському професійному будівельному ліцеї, Дніпропетровському педагогічному коледжі, Перещепинському професійному ліцеї, Попаснянському аграрному  ліцеї.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте