Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
17:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Александр Вилкул встретился с Чрезвычайным и Полномочным послом Республики Беларусь в Украине Валентином Величко

Александр Вилкул встретился с Чрезвычайным и Полномочным послом Республики Беларусь в Украине Валентином Величко
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком. Сторони обговорили подальші перспективи взаємовигідного співробітництва Дніпропетровщини та Білорусі, а також шляхи співпраці між дніпропетровськими та білоруськими компаніями.

У зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Антонов, старший радник Надзвичайного та Повноважного посла Республіки Білорусь в Україні, керівник групи з торгово-економічних питань Валентин Филипчик, генеральний директор ВАТ “Білоруський автомобільний завод” Петро Пархомчик, представники дніпропетровських та білоруських промислових підприємств.

Як відзначив Олександр Вілкул, наразі в області спостерігається стабільний та ефективний соціально-економічний розвиток. Цього року обсяг промислового виробництва зріс майже на 20%, обсяги іноземних інвестицій збільшилися в 1,3 рази, рівень середньомісячної заробітної плати в області зріс на 23%.

«Такі показники розвитку регіону стали плацдармом для поглиблення співпраці з іноземними партнерами. Зокрема, сьогодні близько 400 підприємств Дніпропетровської області співпрацюють з Республікою Білорусь. Наш регіон займає одне з провідних місць в Україні за показниками зовнішньоторговельного обороту з цією країною. В 2010 році частка Дніпропетровщини в загальному об’ємі зовнішньоторговельного обороту між Україною та республікою Білорусь збільшилася з 7% до 9,5%. Впевнений, наше подальше співробітництво принесе ефективні результати», - зазначив Олександр Вілкул.

В свою чергу Валентин Величко, презентував пропозиції білоруської сторони у співпраці з Дніпропетровщиною. Зокрема, це стратегічне партнерство у промисловості.

Довідково:

Обсяги зовнішньоторговельних операцій у січні-липні 2010 року. Зовнішньоторговельний оборот товарами між Дніпропетровською областю та Республікою Білорусь у зазначений період склав 200,9 млн дол. США та у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 82,3%.У тому числі експорт склав 132,1 млн дол. США та зріс на 74%, імпорт склав 68,8 млн дол. США та зріс у 2 рази.

У зазначеному періоді на Дніпропетровську область припадає 9,5% загального торговельного обороту товарами України з Білоруссю (2009 рік – 7%), в тому числі 13,8% експортних та 6 % імпортних операцій.

Обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області із Білорусі, станом на 1 липня 2010 року склав 136 тис. дол. США. Іноземні інвестицій вкладено в торгівлю і посередництво в ній – 123,1 тис. дол. США (90,5%) та в промисловість – 12,9 тис. дол. США (9,5%).

Сьогодні між Дніпропетровською областю та Білоруссю діє 7 угод. Зокрема, це угода про економічне співробітництво між Дніпропетровським обласним виконавчим комітетом та Мінським обласним виконавчим комітетом, угода про економічну співпрацю між Дніпропетровським виконавчим комітетом та Могілевським виконавчим комітетом та інші.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте