Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
19:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Александр Вилкул: «Я буду содействовать широкому развитию национальных культурных центров на Днепропетровщине»

Александр Вилкул: «Я буду содействовать широкому развитию национальных культурных центров на Днепропетровщине»
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул відкрив «Російський центр» у Дніпропетровську, що працюватиме на базі обласної універсальної наукової бібліотеки імені Первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія.

У заході також взяли участь голова обласної ради Євген Удод, виконавчий директор фонду «Русский мир» В’ячеслав Никонов, радник Посольства Росії в Україні Всеволод Лоскутов, а також Предстоятель Української Православної церкви митрополит Київський і всієї України Володимир та митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней.

«У нашому регіоні з повагою ставляться до російської мови та культури. Відкриття культурного центру в Дніпропетровську дає нові можливості для ефективної співпраці з Росією і додаткові імпульси для взаємного розвитку», - зазначив Олександр Вілкул.

«Дуже важливо, що сьогоднішній захід благословило своєю присутністю вище духовенство Української Православної Церкви», - підкреслив він. – Адже основа слов'янської цивілізації – це глибока духовність. Це той неоціненний спадок, який наші предки пронесли крізь віки, а ми повинні примножити і передати майбутнім поколінням».

Під час урочистостей митрополит Київський і всієї України Блаженніший Володимир вручив губернатору Орден Святого Великомученика Георгія Побєдоносця «За заслуги перед Українською Православною Церквою».

Олександр Вілкул підкреслив, що для нього як голови обласної державної адміністрації дуже важливо, щоб представники всіх національностей і конфесій відчували себе впевнено та могли вільно розвивати свою мову, культуру і традиції.

«Завдяки цьому Дніпропетровщина стає ще сильнішою. Тому я сприятиму широкому розвитку національних культурних центрів на Дніпропетровщині як важливого інструменту для побудови конструктивного діалогу між представниками різних національних і культурних груп. Як усередині регіону, так і при взаєминах з іншими країнами», - підсумував Олександр Вілкул.

«Російський центр» у Дніпропетровську – це 65-й у світі міжнародний культурний проект, який реалізується російським фондом «Русский мир» в партнерстві з провідними світовими освітньо-просвітницькими структурами.

У фонді «Російського центру» зібрані книги, довідкові й навчальні матеріали з питань культури і мистецтва, науки й освіти, історії та сучасного розвитку російського суспільства. Бібліотека центру включає друковані видання провідних російських видавництв, а також банк мультимедійної інформації, в який входить класика російського кінематографу та сучасне російське кіно, аудіокниги, аудіолекції, аудіо спектаклі та аудіоекскурсії.

Основними напрямками роботи «Російського центру» є: популяризація російської мови, літератури і мистецтва та підтримка програм вивчення російської мови; створення умов для організації культурних акцій, наукових дискусій і неформального спілкування представників різних культур; ознайомлення жителів міста і області з класичними і сучасними творами російської літератури і мистецтва, багатонаціональною культурою народів Російської Федерації; надання допомоги викладачам, аспірантам, студентам, усім, хто має бажання вивчати російську мову розширення культурних, освітніх і наукових контактів між громадянами та організаціями України і Росії.

Дніпропетровщина відкрита до міжнародної співпраці з усіма країнами. При обласній універсальній бібліотеці діють і користуються популярністю у мешканців області «Центр європейської інформації», «Канадсько-Український бібліотечний центр» та Центр «Вікно в Америку».

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


Ирина  (30.11.10 10:52): тонтон-макут, p://www.eparhia.dp.ua/news.php?id_news=965
Будьте добры, почитайте! Вы судите всех по себе. Я как православная христианка (если бы не работа) пошла бы молиться о погибших сначала в храм, и только потом - к памятнику. А Вы лично КАК почтили память погибших в 32-33 гг.?
Ответить | С цитатой
горец  (29.11.10 19:24): наблюдательный, а предшественники нашего нынешнего губернатора не говорили так и не хрена не делали. При чем тут скромность? вам лишь бы грязью поливать ... Работает человек - результаты видны. Че вам еще надо? Ответить | С цитатой
YkCyC  (29.11.10 17:32): Мне вот интересно. Допустим Вилкул и остальные пришли бы, постояли для дела и уехали. Вы бы тогда писали, что так мало людей пришло или почему такие цветы дешевые принесли, Вам то все= о чем тут трепаться, лишь бы помои выливать. Да и не думаю я, что они обязаны были присутствовать, это личное дело каждого прийти или нет. Ответить | С цитатой
Vit  (29.11.10 12:52): ДА платит "Приват" налоги - платит просто страну забыли указать куда идет перечисление. Ответить | С цитатой
грустно  (29.11.10 12:38): mocker, так говорил Коломойский, и позиция "Привата" - не платить налоги - сохраняется в силе... Ответить | С цитатой
mocker  (29.11.10 02:30): человек из СССР, губернатор, когда-то в конце 90-х (когда ещё не знал, что будет губернатором), сидя в одном из кабинетов на одном из ГОКов, надувая юные розовые щёки, заявлял что "долги отдают только трУсы"... с тех пор что-то поменялось и ему теперь можно верить? Ответить | С цитатой
человек из СССР  (28.11.10 19:37): 1111, умный человек Ш. Перес. Мы, украинцы, настолько запутались в своей истории, что прекратили всякое свое развитие. Поссорились друг с другом, копаемся бесцельно в противоречивом прошлом. Мы может и дальше наделать ошибок, но уже непоправимых. К делу! И к делу, наконец, практическому. Надоело уже "лясы точить" Ответить | С цитатой
Днепровец  (28.11.10 17:53): Уважаемый, "Человек из СССР! Ну какую ответственность берет на себя губернатор?! Это от Вашего имени на сайте и от Ваших рудоментарных выражений / заметьте слово Ваше/, несет льстиво- заискивающее заигрывание с молодым главой области, имеющим с отцом в Кривом Роге на паях с донецкими кусок собственности отобранный у таких как Вы "людей из СССР"! "Ответственность!!!" Какую ответственность?! Это при полном захвате власти в регионе?! Полноте, уважаемый! Ответить | С цитатой
1111  (28.11.10 17:11): Президент держави Ізраїль Шимон ПЕРЕС порадив українцям забути про свою історію і опікуватися наукою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, виступаючи з лекцією «Політичні та економічні виклики в епоху глобалізації», організованої фондом «Ефективного управління» в Кабміні.

“Якби мене українці спитали пораду, я б сказав: забудьте історію. Історія неважлива взагалі», - зауважив Ш.ПЕРЕС.

Він підкреслив, що дехто говорить про необхідність вивчати історію, щоб не повторювати помилок минулого. Він назвав це нонсенсом та безглуздям. «Вам не вдасться повторити помилки минулого, ви просто наробите нових помилок. Немає там що вчити в цій історії», - сказав Президент Ізраїлю.

Він вважає, що історію, крім духовних надбань культури та літератури, варто відкинути.
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
горожанин  (28.11.10 16:31): Тополь,разве тонтон-макут оскорбил евреев.
Он сказал правду.
Вера,Тополь и Человек из СССР вы наверно коммунисты или христиане.
Тонтон-макут плюс 100. Пиши исче.
Ответить | С цитатой
1 2 3
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте