Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
02:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Во всех учебных заведениях области внедряется программа «Днепропетровский стандарт здравоохранения»

Во всех учебных заведениях области внедряется программа «Днепропетровский стандарт здравоохранения»
За ініціативи Олександра Вілкула в навчальних закладах області буде впроваджено лекції для школярів з профілактики найбільш поширених серед учнів захворювань.

Програма передусім передбачає впровадження просвітницького формату у системі профілактики найбільш поширених серед школярів захворювань – сколіозу, гастритів, зниження зору.

«Ми розробляємо конкретну програму дій органів влади на найближчі 5 років, згідно якої в містах і районах Дніпропетровщини діти отримуватимуть освіту, що відповідатиме всім вимогам сучасного світу. Це стосується і забезпечення школярів належною медичною допомогою. В області працюватиме системна програма покращення здоров’я дітей. Зокрема, мова йде про впровадження в загальноосвітніх школах та інтернатах спеціальних просвітницьких уроків та лекцій щодо збереження здоров’я», - наголосив Олександр Вілкул.

Сьогодні в школах щорічно школярі проходять профілактичні медичні огляди. Однак, залишається актуальним питання збереження здоров`я дітей. Приміром, якщо порівнювати показники захворюваності на сколіоз дошкільнят та школярів, то протягом навчання ці показники погіршуються у 5-10 разів. У структурі захворювань школярів перше місце посідає сколіоз – 26%, на другому місці – порушення гостроти зору -16%, далі йдуть гастропатології, надмірна вага тощо.

«Необхідно активніше залучати медиків для проведення в школах просвітницьких лекцій та уроків. Щоб школярі стежили за правильною осанкою, правильно та вчасно харчувалися та не перевантажували зір, їм потрібно у цікавій формі доносити корисні знання. Поєднуючи досвід вчителів та медиків, уроки з охорони здоров’я та безпеки життєдіяльності стануть більш ефективними», - переконаний Олександр Вілкул.

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул наголошує також на підвищенні ефективності лікування дітей, що навчаються у спеціалізованих школах-інтернатах санаторного типу. Губернатор приділяє величезну увагу забезпеченню ефективного функціонування таких спеціалізованих закладів. «Цього року було модернізовано десятки спеціалізованих інтернатів та шкіл по всій Дніпропетровщині. При цьому ми забезпечили у цих закладах максимально комфортні умови і для навчання, і для лікування. Обласна влада створює новий стандарт якості в сфері охорони здоров’я – Дніпропетровський Стандарт якісної медицини. Ми не просто збільшуємо фінансування, не просто модернізуємо або ремонтуємо заклади, ми створюємо центри високого європейського рівня з лікування та навчання дітей», - наголосив Олександр Вілкул.

Голова облдержадміністрації особисто ознайомився з реалізацією Програми «Дніпропетровський стандарт охорони здоров’я» в Кривому Розі. Олександр Вілкул відвідав два обласні інтернати – санаторну школу-інтернат №7 для дітей, хворих на сколіоз, та санаторну школу-інтернат №5 для дітей з хронічними неспецифічними захворюваннями органів травлення.

У 2010 році обласна влада виділила на проведення капітальних і поточних ремонтів та придбання обладнання для цих закладів 853 тисячі гривень.

За рівнем розвитку охорони здоров'я та за рівнем оснащення спеціалізованих інтернатних закладів Дніпропетровська область є лідером в Україні. «Криворізькі інтернати санаторного типу №5 та №7 – це унікальні заклади. Інтернатів для дітей з хронічними неспецифічними захворюваннями органів травлення взагалі лише два в Україні. В спеціалізованих інтернатах області впроваджуються новітні методики, які дозволяють поєднати щоденний медичний нагляд та процедури з якісним навчальним процесом.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Владимир  (09.11.10 15:46): Хорошая и важная идея! Но думается,что речь должна идти о комплексном подходе.Как можно не учитывать перенасыщенность школьных учебных программ,запущенность физического воспитания. Многие дети ослаблены систематическим недоеданием,быстрая утомляемость, жалобы на головную боль.Классы переполнены.В нашем случае пусть будет хоть такая программа,это лучше чем никакая.Все надо делать с душой, а не формально. Это же дети! Ответить | С цитатой
7924  (05.11.10 13:06): Во времена голодного дества моего папы (1930 г.р.) каждое утро советского человека начиналось в 6.00. не под гимн СССР, а под песню о Великом Сталине. Как-то всё очень похоже, мы близки, как никогда, к песне о Великом Вилкуле по утрам и в полночь, причём даже больше, чем о Великом Януковиче. Ответить | С цитатой
Yura  (05.11.10 12:05): Голова облдержадміністрації особисто ознайомився з реалізацією Програми «Дніпропетровський стандарт охорони здоров’я» в Кривому Розі. Олександр Вілкул відвідав два обласні інтернати – санаторну школу-інтернат №7 для дітей, хворих на сколіоз, та санаторну школу-інтернат №5 для дітей з хронічними неспецифічними захворюваннями органів травлення."
Очень бы хотелось чтобы Александр Вилкул ознакомился с программой выселения больных детей из интерната возле Святотихвинского женского монастыря. Позор такому губернатору!!!
Ответить | С цитатой
ъ  (05.11.10 09:59): Они намерены читать лекции детям? Да, пользы будет много... Идиоты... Ответить | С цитатой
драко  (05.11.10 09:56): Забираю дочку (второй класс) со школы, смотрю какая-то она грустная, спрашива - что случилось? Да что-то мне плохо, холодно... - начинает жаловаться ребенок. Никаких симптомов нет, начинаю расспрос - что было в школе, что кушали и т.п. В итоге выясняется, был урок здоровья, где им рассказывали о болезнях, про которые мой ребенок и не слышал даже - желтуха, краснуха и много других разных и заразных. Напугали детей на ровном месте! идиоты... Ответить | С цитатой
Люба  (05.11.10 09:21): А в нашій школі вже з вересня місяця немає медичної сестри. Мед. пункт зачинений. І жодного бажаючого на цю посаду. Краще б з цією проблемою розібралися. Ответить | С цитатой
рв  (04.11.10 19:04): ДА ... ! А то что в двух !!! городах области будут производить ЯДЕРНОЕ ТОПЛИВО норма??? Зачем ТАК о здоровье ДЕТЕЙ И НАС заботиться??? Ответьте пожалуйста!!! Ответить | С цитатой
вечный студент  (04.11.10 18:48): Чем учить как жить, лучше бы помогли материально. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте