Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 04 июля 2024
02:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

МВД раскрыло два убийства «по горячим следам»

МВД раскрыло два убийства «по горячим следам»
4 вересня о 20.40 до співробітників Тернівського міського відділу міліції звернулася 65-річна місцева мешканка. Заплакана жінка повідомила про те, що годиною раніше в одній із квартир по вул. Лермонтова, що в м. Тернівка, з відкритою черепно-мозковою травмою вона виявила труп своєї 38-річної доньки – господарки оселі на ім’я Світлана.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Судово-медичний експерт при огляді загиблої виявив на її тілі численні тілесні ушкодження. Згодом розтин показав, що Світлана загинула внаслідок перелому кісток носу та крововиливу у мозок. В оглянутому помешканні панував безлад. За словами матері вбитої у Світлани зникли золоті прикраси, гроші (більше 1000 грн.), та три мобільні телефони. Зважаючи на це правоохоронці припустили, що злочин був скоєний з корисливих мотивів.

При опрацюванні цієї версії оперативники встановили, що приблизно місяць тому Світлана, яка за життя була судимою за збут наркотиків, познайомилася з молодиком на ім’я Вадим, який мешкав у м. Павлоград. При більш детальному з’ясуванні вдалося встановити, що 26-річний Вадим раніше був двічі засуджений. Перший раз потрапив за грати за крадіжки та розбійні напади. Вдруге сів у в’язницю у 2001 році за умисне вбивство. Вийшов на волю у березні 2009-го. У помешканні вбитої були знайдені численні відбитки пальців молодика, тож для слідства Вадим став підозрюваним номер один. За місцем мешкання, у Павлограді, його не знайшли, але міліціянти отримали інформацію, що він має наміри виїхати до Російської Федерації.

Затримання відбулося у м. Лозова Харківської області. Здивований тим, що його розшукали, Вадим почав давати свідчення. На першому допиті він повідомив, що 4 вересня о 15.20 прийшов в гості до постраждалої та став вимагати в неї гроші. Світлана Вадимові відмовила. Розлючений молодик почав лупцювати жертву, аж доки остання не втратила свідомість, а згодом від отриманих травм померла. Після вбивства Вадим забрав з оселі три мобільних телефони, дві золоті каблучки, а також золотий ланцюжок з сережкою та гроші (більше 1000 грн.). Викрадені речі він згодом здав до ломбарду та подався світ за очі.

Наразі за даним фактом слідчим відділом Тернівського міського відділу міліції порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.


7 вересня звичну робочу рутину водія-вантажника, що працює в одному з ТОВ з екологічного обслуговування території м. Кривого Рогу, перервала надзвичайна подія. У другій половині дня 7 вересня 31-річний чоловік працював у Саксаганському районі міста. На майданчику для збору сміття, розташованому між двома будинками по вул. Тинка, трактор-завантажувальник зачепив щось незвичне. Приголомшена людина не хотіла у це вірити, але у ковші трактора серед сміття дійсно лежав труп чоловіка у чорному спортивному костюмі. За мить водій вже телефонував до міліції.

До місця страшної знахідки негайно виїхала слідчо-оперативна група. При огляді місця події був застосований службовий собака, але на жаль пошуки результатів не дали. Розкидавши сміття, яким був закиданий труп, та оглянувши його, судово-медичний експерт виявив садна голови та два ножових поранення грудної клітини зліва. Беззаперечно, це було умисне вбивство. Того ж дня слідчим відділом Саксаганського РВ міліції м. Кривого Рогу була порушена кримінальна справа за ст. 115 ч. 1 Кримінального кодексу України.

Особу загиблого встановили швидко. Ним виявився 29-річний мешканець сусіднього будинку. У тому ж будинку мешкала і його 50-річна мати разом із співмешканцем. Свого часу стосунки матері із сином, як то кажуть, не склалися. Всяке у житті буває. Але до якої міри повинні дійти ці «неприязні відносини», щоб сина вбила рідна мати?

Нажаль, так сталося. Між рідними людьми виникла сварка, потім вони почали битися. І саме рука матері нанесла синові два смертельних ножових поранення. Що дивно, на цьому не скінчилося. Не пройшло й години після вбивства, як десь о третій ночі жінка стала вмовляти свого співмешканця допомогти їй сховати труп і позбутися слідів щойно скоєного злочину. Через балкон вони вдвох спустили тіло загиблого надвір. Потім чоловік відніс його на територію сміттєзбірника, де заховав разом із знаряддям злочину у побутових відходах.

Чи знав цей чолов’яга, що приховування тяжкого злочину саме по собі є окремим злочином? Для Закону це байдуже. В будь-якому разі йому доведеться відповідати за свої дії за ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу України. Співмешканці ж, поплічником якої він став, за вбивство власного сина загрожує до 15 років позбавлення волі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (57)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (10)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (7)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (6)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте