Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
01:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Губернатор Александр Вилкул встретился с послом Канады

Губернатор Александр Вилкул встретился с послом Канады
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним послом Канади в Україні Даніелем Кароном. За 2 роки каденції посла в Україні це його перший офіційний візит до Дніпропетровської області.

В рамках візиту будуть відвідані заклади освіти та приватне підприємство, де сьогодні реалізуються спільні канадсько-українські проекти. (корпорація “Агро-союз” Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара, Дніпропетровський навчально-виробничий центр № 2).

«Сьогодні Дніпропетровська область є одним з найбільш перспективних регіонів в Україні для інвестування і розвитку зовнішньоекономічних партнерських зв'язків. Як відомо, "Фондом ефективного управління", до складу наглядової ради якого, до речі, входить колишній Прем'єр-міністр Канади Кім Кемпбел, спільно зі Всесвітнім Економічним Форумом у Давосі було проведено дослідження конкурентоспроможності регіонів України. За їх результатами Дніпропетровська область визнана лідером серед регіонів України за конкурентоспроможністю», - наголосив Олександр Вілкул.

Він також підкреслив, що Дніпропетровщина почала розвиватися швидкими темпами. Завдяки консолідації регіональної влади на всіх рівнях, було забезпечено потужний ривок в економіці регіону.

За результатами роботи в першому півріччі 2010 р., Кабінетом Міністрів України було проведено комплексний аналіз ситуації у регіонах. Дніпропетровщина визнана кращою серед усіх регіонів України за темпами зростання соціально-економічних показників (область піднялася з 19 на 1 місце).

За ці 6 місяців обсяг промислового виробництва виріс майже на 25%, обсяги інвестицій зросли в 1,3 рази, рівень середньомісячної заробітної плати в області збільшився на 23%. Експорт товарів виріс майже на 6%.

Область демонструє інтенсивне зростання економіки. Наразі кластерний підхід розвитку регіону, що впроваджується губернатором на Дніпропетровщині, активно реалізується в більшості країн світу, в тому числі – в Канаді.

Олександр Вілкул підкреслив: «Використання кластерного підходу у розвитку економіки свідчить про те, що ми з вами говоримо однією економічною мовою і сповідуємо одні принципи розвитку економіки. Це дозволяє нам бути максимально предметними і конкретними під час обговорення спільних шляхів розвитку, адже у нас із Вами – загальна філософія і підходи».

У рамках співробітництва, в кінці вересня офіційна делегація Дніпропетровської області відвідає Канаду з метою навчання в одному із спільно реалізованих проектів - PRISM «Моніторинг і оцінка програми розвитку малого підприємництва у Дніпропетровській області».

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


мордоспец  (13.09.10 22:45): Явный родственник Вилкулов!Очень похож Ответить | С цитатой
Кризис  (13.09.10 17:57): Договаривайтесь быстрее, у меня знакомая уже два года на ПМЖ не может выехать ... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте