Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 06 июля 2024
18:04

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Два олимпийских чемпиона стали советниками Александра Вилкула

Два олимпийских чемпиона стали советниками Александра Вилкула
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул зустрівся з чемпіонами І Юнацьких Олімпійських Ігор.

Андрій Говоров здобув дві золоті медалі з плавання 50 м вільним стилем та 50 м батерфляєм. Денис Кушніров здобув золоту медаль у стрільбі з пневмотичного пістолету з 10 м .

З таким результатом Дніпропетровська область стала першою у загальному заліку серед областей України.

Олександр Вілкул привітав юнаків з цим високим досягненням та висловив свою вдячність за підвищення авторитету області та України на міжнародній спортивній арені.

«Дніпропетровщина уже давно має добрі традиції перемог на державних та міжнародних змаганнях. Тепер кількість переможців, що прославили наш регіон, збільшилася. Те, що вже на перших Юнацьких Олімпійських іграх юнаки з Дніпропетровщини вибороли перемогу – важливий результат для усіх патріотів області. Тим самим наш регіон та імена наших чемпіонів назавжди увійшли в історію Юнацьких Олімпійських ігор та очолили список її переможців», - зазначив керівник області.

Перемоги дніпропетровських спортсменів мають велике значення для спортивного лідерства країни на світовому рівні, наголосив Олександр Вілкул.

Сьогодні 72 провідних спортсмена області з 14 видів спорту готуються до Олімпійських Ігор 2012-го року в Лондоні. Вони проходять підготовку на базі обласної школи вищої спортивної майстерності.

У бюджеті 2010-го області передбачено 2,5 мільйона на закупівлю інвентарю для дніпропетровських спортсменів.

Обласною програмою на 2010-й рік передбачено 2 мільйони грн на виплату стипендій провідним спортсменам - чемпіонам і призерам Чемпіонатів Європи та світу.

«2013-й рік Президент України Віктор Федорович Янукович оголосив «роком фізичного здоров'я та екології». І ми впроваджуємо ефективну систему, яка дозволить кожному жителю області займатися спортом і зміцнювати своє здоров'я. Тому я пропоную Вам, молодим спортивним героям Дніпропетровського регіону, долучитися до нашої команди і стати моїми радниками з питань розвитку молодіжного спорту. Впевнений, що ваш приклад стане доброю запорукою збільшення інтересу молоді до спорту, а також надасть нам нових ефективних рішень в розвитку спорту на Дніпропетровщині», - сказав губернатор.

У цьому році в області будуються футбольні стадіони з сучасним покриттям, відновлюються спорткомплекси, поліпшується матеріально-технічна база шкіл і спортивних установ області.

Голова облдержадміністрації також підкреслив, що владою приділяється максимальна увагу забезпеченню належних соціально-побутових умов для кандидатів на участь в Олімпійських іграх та іншим аспектам у системі підготовки спортсменів до наступних Олімпійських та Паралімпійських ігор.

«Приклад перемог наших чемпіонів Андрія Говорова та Дениса Кушнірова на Перших Юнацьких Олімпійських Іграх - це приклад для всієї України і десятків спортсменів, які сьогодні наполегливо тренуються і готуються до найважливіших перемог в житті - до Олімпіади. Ми будуємо регіон-лідер, регіон, символами якого є успіх, достаток та благополуччя! І перемоги наших чемпіонів - це міцні сходинки вгору, на шляху до лідерства Дніпропетровщини», - зазначив Олександр Вілкул.

Довідка:

З 14 по 26 серпня у Сінгапурі пройшли І Юнацькі Олімпійські Ігри. Це перші Олімпійські ігри серед спортсменів віком 14-18 років.

Загалом на старт І Юнацької Олімпіади вийшли 3 тис 522 спортсмени (1 тис 846 юнаків та 1676 дівчат) віком від 14-18 років, які представляли 204 країни світу. Протягом 12 днів вони розіграли 201 комплект нагород у 26 олімпійських видах спорту.

На перших в історії Юнацьких Олімпійських іграх
збірна команда України здобула 35 медалей – 10 золотих, 9 срібних та 16 бронзових.

Говоров Андрій Андрійович н ародився 10 квітня1992 року, наразі навчається у Дніпропетровському вищому училищі фізичної культури. Має спортивне звання «Майстер спорту України міжнародного класу з плавання», є дворазовим чемпіоном І Юнацьких Олімпійських Ігор 2010 року у Сінгапурі, чемпіоном і рекордсменом 2009 року серед юніорів на дистанції 50 м батерфляєм, призером та рекордсменом чемпіонатів України 2009-2010 років.

Тренер: Карташов Костянтин Миколайович,

Кушніров Денис Вячеславович народився 12 грудня 1992 року, навчається на 2 курсі економічного факультету Криворізької філії Київського Європейського Університету. Має спортивне звання «Майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби кульової», є чемпіоном І Юнацьких Олімпійських Ігор 2010 року у Сінгапурі та чемпіоном Європи 2010 року.

Тренер: Чапала Геннадій Миколайович,

Всього за роки незалежності України в Олімпійських іграх Дніпропетровська область здобула 3 золоті, 3 срібні та 9 бронзових медалей.

Сьогодні 72 спортсмени Дніпропетровської області включено до числа кандидатів на участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх, що проводитимуться у м. Лондон.

Gorod.dp.ua на Facebook.


справедливая  (13.09.10 11:35): неудачники -бесятся от зависти и злости!!!одним словом - БЫДЛО!!! Ответить | С цитатой
Бухой от жизни  (11.09.10 15:35): Антизависть, вот ты перднул и сам не поминаешь кевак и зачем. Или тупой Ответить | С цитатой
Горожанин  (10.09.10 20:14): Ребята-чемпионы - честь им и хвала за труд и победу!!! Но опять "шофера в парламенте", да ладно толковые?! Хотелось бы верить - больше в прочем и не во что!! Ответить | С цитатой
Да все ясно  (10.09.10 17:02): непонимаю...,а кому охота быть глупее советников! Ответить | С цитатой
непонимаю...  (10.09.10 16:14): И а кой они себе спортсменов в советники берут? Нет что бы кого ить с мозгами найти... Ответить | С цитатой
Парус-2  (10.09.10 13:55): Хотелось бы конечно, чтобы "город" нейтралитет держал, а не подстилался под кого-то. Раньше все мои комменты, где звучало имя И.И.(пусть и безобидно), удалялись моментально, теперь оставляют. Ответить | С цитатой
yyy  (10.09.10 12:41): каждого кандидата город "пиарит" по своему. А вот Краснову своими поклёпами они могут оказать хорошую реаальную положительную рекламную услугу. Ответить | С цитатой
Парус-2  (10.09.10 12:25): yyy, я наоборот думала, что "город" пиарит Тигипко и его "Сильную Украину". Их, кстати, тоже нельзя комментировать. Ответить | С цитатой
yyy  (10.09.10 12:18): Кстати о властях и этом сайте. Обратили ли ктонибудь внимание на то, что разгромные стать и про Загида Краснова нельзя коментировать. Ровно как нельзя коментиовать и рекламу которую gorod.dp.ua периодически публикует на своих страницах. Отсюда вопрос а не пиарит ли gorod.dp.ua Загида Геннадьевича и не делает ли ему своеобразную рекламу народного мученика усебя на интернет страница? Ответить | С цитатой
yyy  (10.09.10 12:14): Логично Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (36)

•  Невдалий маневр через знеструмлення мережі: у Дніпрі зіткнулися трамваї №12 та №16 (12)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (9)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (8)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (6)

•  У Дніпрі виявили ще один старовинний паровоз! (5)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе постраждав велосипедист (5)

•  На Дніпропетровщині температура повітря сягнула 39°С: що радять фахівці від спеки (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте