Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 06 июля 2024
17:09

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Александр Вилкул: «Предприятия теплоэнергетики области должны полностью рассчитаться за природный газ»

Александр Вилкул: «Предприятия теплоэнергетики области должны полностью рассчитаться за природный газ»
Голова обласної державної адміністрації Олександр Вілкул провів нараду щодо забезпечення підприємствами теплоенергетики області повних розрахунків за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2009/2010 року.

На нараді були присутні заступники голови ОДА, начальники профільних управлінь. ОДА, керівники місцевих органів влади та підприємств теплоенергетики області.

«Забезпечення високого рівня підготовки області до нового опалювального сезону наразі є одним з головних завдань регіональної влади», - зазначив Олександр Вілкул.

Голова облдержадміністрації також повідомив, що протягом квітня-серпня цього року Дніпропетровщина зробила суттєвий крок вперед по розрахункам за спожитий природній газ - обсяг коштів, сплачених підприємствами теплоенергетики за газоспоживання поточного опалювального сезону, втричі більший, ніж за аналогічний період минулого року (2009 рік- 110,6 млн грн, 2010 рік-330,5 млн грн).

Крім того, якщо на кінець опалювального сезону (на 15 квітня 2010 року)заборгованість теплопостачальних підприємств за опалювальний сезон 2009/2010 становила 600,9 млн грн, то сьогодні ця цифра складає 320,3 млн грн (тобто скорочення заборгованості за спожитий природний газ відбулося майже вдвічі).

Однак, Олександр Вілкул наголосив, що досягнутих успіхів наразі недостатньо. Завдання Уряду - повна та своєчасна оплата за спожиті енергоресурси. I кожен з директорів підприємств несе персональну відповідальність за невиконання цього. Наявність боргів Олександр Вілкул назвав неприпустимим фактом: «Сьогодні на нараду запрошені керівники міст та підприємств теплопостачання, сумарний борг яких становить 98% боргу області. Тому саме від присутніх у цьому залі залежить вирішення питання своєчасного початку опалювального сезону. Впевнений, що всі розуміють, яка за це на них лежить відповідальність. I не тільки моральна...».

«Заборгованість підприємств теплокомуненерго викликана в тому числі і через неповні розрахунки за спожиту теплову енергію населенням області. Однією з причин неплатежів з боку населення є низька якість послуг, що надавались підприємствами теплокомуненерго. Тому цього року, і це моя принципова позиція, ми повинні своєчасно і одночасно по всій області розпочати опалювальний сезон, а також забезпечити його проходження відповідно до встановлених норм», - відзначив Олександр Вілкул.

Враховуючи вимоги ДК «Газ України" щодо повного погашення заборгованості за природний газ, облдержадміністрація організувала розробку підприємствами теплоенергетики графіків погашення заборгованості. Наприкінці весни всі підприємства теплоенергетики області їх розробили. Ці графіки затвердили керівники підприємств та органів місцевого самоврядування. Виконання підприємствами цих графіків знаходиться безпосередньо під контролем губернатора. «Я готовий Вам допомагати на всіх рівнях влади. Наразі ми маємо спільними зусиллями знайти шляхи для повного погашення заборгованості. Це відповідальність і перед країною і перед жителями нашої області. Новий опалювальний сезон має розпочатися своєчасно», - наголосив Олександр Вілкул.

У разі несвоєчасного початку опалювального сезону 2010/2011 років керівництвом області будуть прийняті відповідні кадрові рішення. «Наше завдання, як влади, забезпечити високий рівень наданих послуг підприємствами теплокомуненерго, отримання населенням субсидій, стабілізувати рівень розрахунків за природний газ з боку споживачів, а також стовідсотково та своєчасно розраховуватися за спожитий природний газ з ДК «Газ України». Це питання знаходиться під моїм особистим контролем, а відповідальність за своєчасний початок опалювального сезону покладаю на керівників підприємств теплоенергетики», - наголосив Олександр Вілкул.

Довідка:

В розрізі міст заборгованість становить:

  • по м. Дніпропетровську-127,6 млн грн, (рівень оплати за опалювальний сезон - 67,2%);
  • по м. Кривому Рогу-126,9 млн грн, (рівень оплати - 78,6%);
  • по м. Дніпродзержинську-23,4 млн грн, (рівень оплати -77,3%);
  • по м. Павлограду -12,7 млн грн, (рівень оплати - 71%);
  • по м. Вільногірську - 8,9 млн грн, (рівень оплати - 61,1%);
  • по м. Нікополю - 8,3 млн грн, (рівень оплати - 67,6%);
  • по м. Марганцю-4 млн грн, (рівень оплати - 76,5%);
  • по м. Новомосковську - 2,8 млн грн, (рівень оплати - 85,3%);
  • по м. Орджонікідзе - 2,4 млн грн, (рівень оплати - 74,5%).

У вересні необхідно здійснити погашення боргів в наступних обсягах:

по м. Дніпропетровську -127,6 млн грн,

* у тому числ МКП "Дніпропетровські міські теплові мережі" - 86,2 млн грн,
КП "Теплоенерго" - 21,2 млн грн;

по м. Кривому Рогу-126,9 млн грн,

• у тому числі КП "Криворіжтепломережа" -17,5 млн грн,
* "Криворізька ТЦ" -109,2 млн грн;

по м. Дніпродзержинську (КП "Дніпродзержинськтепломережа") - 23,4 млн грн,
по м. Павлограду (КП "Павлоградтеплоенерго") -12,7 млн грн,
по м. Вільногірську (КП "Теплові мережі м. Вільногірськ") - 8,9 млн грн,
по м. Нікополю - 8,3 млн грн,

•у тому числі НКП "Нікопольтеплоенерго" - 5,3 млн грн,

ТОВ "УК Сучасні Інвестиційні технології" - 3 млн грн;

по м. Марганцю (КП "Марганецьтепломережа") - 4 млн грн,
по м. Новомосковську (ДП ОКП "Новомосковськтеплоенерго") -2,8 млн грн,
по м. Орджонікідзе (ОМКП "Орджонікідзетеплоенерго") - 2,4 млн грн.

В минулому році відсоток сплати боргів за тепло мешканцями області становив 93,9%. Станом на 1 вересня 2010 року він зріс до100,4%.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ПСИХОЛОГ  (06.09.10 17:54): РЕБЯТА НАЧИНАЙТЕ ЗАНИМАТЬСЯ ЙОГОЙ И САМОРЕАЛИЗАЦИЕЙ И ЖИЗНЬ НАЛАДИТЬСЯ. СЕТОВАТЬ НА БЕДЫ ДА ПРОБЛЕМЫ МОЖНО МНОГО, НО ВОТ МЕНЬШЕ ИХ НЕ СТАНЕТ. НАДО ПРОСТО С ЧЕМ-ТО СМИРИТЬСЯ, С ЧЕМ-ТО БОРОТЬСЯ, НУ А С ЧЕМ-ТО И ЖИТЬ. ТУТ МНОГИЕ НЫНЧЕ ЖАЛУЮТСЯ НА КРИЗИС, НО ИЗВИНИТЕ ДАЖЕ ПРИ ТАКИХ КОЛОССАЛЬНЫХ ПРОБЛЕМАХ КАК СЕЙЧАС, МЫ НЕ ЖИВЁМ И НЕ СТРАДАЕМ ТАК КА СТРАДАЛИ МНОГИЕ НАШИ ПРЕДКИ В ТЕ ЖЕ 32-33 ГОДЫ. ДАЖЕ ПОЭТОМУ УЖЕ НЕ ВСЁ ТАК ПЛОХО, А ХОРОШЕЕ ОБЯЗАТЕЛЬНО ЕЩЁ У ВСЕХ НАС ВПЕРЕДИ! Ответить | С цитатой
ЖОРЖ  (06.09.10 17:46): # по м. Дніпропетровську-127,6 млн грн, (рівень оплати за опалювальний сезон - 67,2%);
# по м. Кривому Рогу-126,9 млн грн, (рівень оплати - 78,6%); А МНЕ ВООБЩЕ ИНТЕРЕСНО ПРИ ТАКОМ УРОВНЕ ОПЛАТЫ, ДА ТАКИЕ БОЛЬШИЕ ДОЛГИ? А ЩЁ НАДЕЮТСЯ ЧТО ТЕ ЖЕ 67% БУДУТ ПЛАТИТЬ ПО НОВЫМ ТАРИФАМ!?! :((
Ответить | С цитатой
2011 Г.  (06.09.10 17:43): ОПЛАТА ЗА ОТОПЛЕНИЕ В 2011 Г. ПРИМЕРНО БУДЕТ СЛЕДУЮЩЕЙ:
ЗА ОТОПЛЕНИЕ (СРЕДНЯЯ ЦЕНА!): 762,6ГРН. (60М.КВ.)
ЗА ГОРЯЧУЮ ВОДУ (НА ЧЕЛОВЕКА): ОК. 50ГРН.
ПРИМ.: А КИЕВЛЯНЕ КАК ВСЕГДА БУДУТ ПЛАТИТЬ ДЕШЕВЛЕ?!!
Ответить | С цитатой
yyy  (06.09.10 10:37): теплосеть может сделать вам долг по оплате при минимальных затратах со своей стороны следующими способами:
1. Слабо топить - считать по полной.
2.Отключать кокда тепло - сичтать по полной.
3. Повышать тарифы - практикуют постоянно.
4. Способ самы йинтересный. Если у вас счётчик и дом в общеем и целом платит исправно. Теплосеть берёт тех паспорт дома,выясняет какие батареи стояли по по проэкту. Как правило люди меняли старые радиаторы на новые большего обьёма - топят то плохо, греться как-то надо. И вот о чудо - вы воруете теплоноситель и не доплачиваете.
5. Приписки- пактикуют всё время.
Ответить | С цитатой
Storog  (06.09.10 10:13): АСЯ, а усе одно будут будут иметь по тепловому счетчику, потому как задвижки прикрывать не дают, а топят в теплые периоды не менее 70 град (по технологии), и у Вас открытые форточки чтоб не задохнуться, но топят то улицу ... Ответить | С цитатой
yyy  (06.09.10 09:56): У разі несвоєчасного початку опалювального сезону 2010/2011 років керівництвом області будуть прийняті відповідні кадрові рішення.
НАДЕЮСЬ, ЧТО ВСЯ "ВЛАСТЬ" УЙДЁТ В ОТСТАВКУ. И ДОБРОВОЛЬНО СЯДИТ В ТЮРЬМУ,
Ответить | С цитатой
2  (05.09.10 16:02): АСЯ, ксати, счетчик на тепло - гуд. Проверено на себе и не один год. Правда дом - кооператив.
Топят на совесть. Ибо четкий учет - со всеми вытекающими
Ответить | С цитатой
2  (05.09.10 15:58): Евгений, эва как... а у мну счетчик горячей воды пересох =) Ответить | С цитатой
АСЯ  (05.09.10 15:50): Хорошо бы сначала установить счетчики на газ и тепло! Сразу бы стало ясно на сколько нас... имеют. Вот например счетчик на воду окупился за 3 месяца. Но выкладывать 2 000 грн. за газовый и ждать 3 года его окупаемости - не каждый захочет. И если ОНИ все такие порядочные - пеня... и проч. плюс не контролируемое никем повышение цен и тарифов, то придется пыжиться и ставить. Сначало на газ, потом собирать всем подъездом на тепловой. Может это заставит нас жить по нашим средствам, а не по их "средним" показателям и "обгрунтованным" тарифам. Ответить | С цитатой
тонтон-макут  (05.09.10 13:34): den, Браво!
И возразить нечего.
Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (41)

•  Невдалий маневр через знеструмлення мережі: у Дніпрі зіткнулися трамваї №12 та №16 (10)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (9)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (6)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (6)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (6)

•  У Дніпрі виявили ще один старовинний паровоз! (5)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (4)

•  На Дніпропетровщині до 15 років за ґратами засуджено правоохоронця, який «зливав» представнику фсб рф паролі для проходження блокпостів (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте