Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 24 июня 2024
15:54

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Милиция борется с поджогами стерни

Милиция борется с поджогами стерни
6 серпня п.р. начальник ГУМВС України в Дніпропетровській області полковник міліції Бабенко Віктор Миколайович провів розширену нараду, на якій поставив завдання особовому складу Головного управління у зв’язку з високою пожежною небезпекою в регіоні. Особовий склад ГУМВС працює у посиленому варіанті несення служби.

Основним завданням працівників міліції, що задіяні у протипожежних заходах, є недопущення громадян до лісових масивів області, контроль за дотриманням правил пожежної безпеки і недопущення розведення вогню у місцях відпочинку мешканців та під час проведення сільгоспробіт. В жодному разі не можна допустити підпалів стерні сільгоспкультур, особливо поблизу складів паливно-мастильних, вибухонебезпечних та хімічних матеріалів.

Щодобово на чергування заступає 1100 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ, які несуть службу на 526 постах. В ГУМВС в області створений спеціальний штаб, який координує їх діяльність, аналізує інформацію щодо стану пожежної небезпеки та за необхідності коригує розстановку сил та засобів.

Протягом вихідних днів на території Дніпропетровської області сталися непоодинокі випадки загоряння стерні. Спільними зусиллями підрозділів міліції, МНС, внутрішніх військ усі вони були виявлені, пожежі ліквідовані, винні у підпалах притягнуті до відповідальності.

Приміром, 7 серпня п. р. о 21.25 співробітниками Солонянського райвідділу міліції в с. Письмичеве був задокументований факт порушення протипожежної безпеки з боку непрацюючого 41-річного місцевого мешканця. Зловмисник свідомо скоїв підпал стерні на полі площею 32 га, яке знаходиться в його розпорядженні та складається з власного земельного паю та паїв його близьких родичів. Під час пожежі пошкоджено 2 га стерні.

Того ж дня близько 19.00 працівниками Солонянського РВ міліції була отримана інформація про те, що біля с. Новий Світ виникло загоряння стерні. Правоохоронці встановили, що поле площею 35 га орендоване одним з ТОВ. Внаслідок пожежі вигоріло 7 га поля.

7 серпня п. р. близько 10.00 біля с. Кам’яне Криворізького району на полі площею 56 га, яке належить 53-річному приватному підприємцю, виникло загоряння стерні. Вогонь встиг пошкодити 100 кв. м. поля, після чого пожежа була ліквідована. Наразі по всіх випадках вирішуються питання про притягнення винних у виникненні пожеж до адміністративної відповідальності.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


тоха  (09.08.10 16:08): Во проблема мирового масштаба,поля имеют конкретных хозяев,шо их тяжело найти??? Ответить | С цитатой
Сосед  (09.08.10 14:49): А что такого плохого в сжигании стерни - при условии, конечно, что по краям пропаханы защитные полосы, чтобы огонь не перекинулся на посадку? Зола - удобрение, насекомые-вредители сгорают. Ответить | С цитатой
Я  (09.08.10 14:39): Наразі вирішується питання про притягнення винних до адміністративної відповідальності, та до душе великого та суттєвого штрафу у 170 гривень.
Шалений для підприємця, обо товариства штраф, а скільки грошенят небхідно викласти для переробки земельної ділянки від стерні, мабуть у декілька сотень разів більшу ніж штраф.
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (4)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (4)

•  У Павлограді хочуть витратити 137 мільйонів гривень на реконструкцію будинку для переселенців (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте