Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 07 октября 2024
06:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Александр Вилкул: «Государственный суверенитет - это сильная экономика»

Александр Вилкул: «Государственный суверенитет - это сильная экономика»
Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул взяв участь у церемонії покладання квітів до пам'ятника молодому Тарасу Шевченку з нагоди святкування 20-ї річниці Декларації про державний суверенітет України.

«Декларація про суверенітет – це перший документ, яким Україна оголосила про свою незалежність. І хоча 16 липня 1990 став дуже важливим, знаковим днем для нашої країни, ця дата не входила до традиційних святкових дат в нашому календарі. Сьогодні, згідно з Указом Президента України Віктора Януковича, річниця прийняття Декларації про суверенітет заслужено відзначається на державному рівні», - зазначив Олександр Вілкул.

На Дніпропетровщині, як і по всій Україні, наразі широко відзначається 20-та річниця Декларації про державний суверенітет України. Зокрема, за участю представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в усіх районах області будуть проведені наукові конференції, круглі столи, просвітницькі, культурно-мистецькі та спортивні заходи.

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації наголосив, що державний суверенітет базується на економічній основі: «Реальна незалежність - це сильна економіка». Олександр Вілкул зауважив, що в нашої області є привід для гордості в цей святковий день, бо Дніпропетровщина - лідер за темпами економічного зростання та залучення інвестицій серед регіонів України.

Довідково.

16 липня 1990 року була закладена основа сучасної незалежної України. Верховна Рада Української Радянської республіки прийняла документ історичного значення - Декларацію про державний суверенітет України, якою було проголошено наміри українського народу самостійно вирішувати свою долю. Декларація про суверенітет стала передумовою проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

Із 385 депутатів, присутніх 16 липня 1990 p. на засіданні парламенту, за Декларацію проголосували 355. З прийняттям цього документу розпочався відлік новітньої доби незалежності України.

Таким чином, уже в часи перебування України у складі СРСР було закладено основи майбутньої незалежності нашої держави, юридичні основи для розгортання державотворчого процесу та реалізації на практиці українською нацією свого невід'ємного права на самовизначення, зроблено перший крок на шляху до нього.

Декларації не було надано статусу конституційного акта і тому вона залишилася планом на майбутнє, побажанням для майбутньої зовнішньої і внутрішньої політики. Однак було внесено до Конституції УРСР статтю, що проголошувала верховенство законів Української РСР над союзними законами. Цей важливий крок сприяв наповненню Декларації реальним змістом.

В Декларації було визначено найбільш принципові позиції, які орієнтували народ на створення самостійної, правової держави, на розвиток демократії, всебічне забезпечення прав і свобод людини. Вона стала тією цінністю, яка об'єднала суспільство у непростий час визначення свого майбутнього.

Дата прийняття Декларації про державний суверенітет України була оголошена Днем незалежності України, згодом перенесена на 24 серпня – день, коли, спираючись на Декларацію, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.

Gorod.dp.ua на Facebook.


коля  (25.07.10 23:39): а че вы ерепенитись. за кого проголосовали того и получайте Ответить | С цитатой
123  (21.07.10 22:02): Учитель (20.07.10 19:15) Учитель значит. Чему детей учим? Что рассказываем глядя на портрет дважды сидевшего "херанта"? Что две ходки и словарный запас в три матерных слова, для настоящего пацана не проблема? Или приводя в пример нашего новоявленного губера, вещаем детишкам, что можно не учиться, главное иметь "правильного" папу, который купит и проФФесорский титул и козырную денежную должность? Лично Вам не стыдно, что нами правят такие люди? Ответить | С цитатой
ку  (20.07.10 22:58): а когда медикам зарплату(смешную ;-) ДО УШЕЙ!!!) снова на приватбанковые карты ВОЗОБНОВЯТ НАЧИСЛЯТЬ??? ИЛИ-когда гость НУ ОЧЕНЬ ДОРОГОЙ уедет???ИЛИ О НИХ ВСПОМИНАТЬ МОЖНОТ ТОЛЬКО КОГДА ЭНТУЗИЗЯЗМ В ЧЬЕЙ_ТО ЖOПE заиграет ( я о субботниках и великом иВАНЕ) Ответить | С цитатой
Учитель  (20.07.10 19:15): кнедлик, Пушкин хренов. Ты бы хоть русский для начала выучил как следует (особенно в части синтаксиса!). А потом дурацкие мудотворения вбрасывал во все комменты на сайте Ответить | С цитатой
бука  (19.07.10 10:13): Дважды судимый- президент, геолог-премьер, украиноненавистник - министр образования, выпускник одесского сельхозинститута- министр экономики, мажорик-губернатор. Боже, спаси Украину! Ответить | С цитатой
b  (18.07.10 01:11): KAKIE VU VSE OTMOROGENUE ,OXRENET MOGNO. Ответить | С цитатой
кнедлик  (17.07.10 20:08): Стрелы блещут за плечами,
Топчет конь степную ширь.
Это скачет Саня Виркул,
криворожский богатырь!
Шапка золотом расшита,
Меч горит, как бирюза.
Для Отчизны он - защита!
Для обидчиков - гроза!
Шапка золотом расшита!?
Интересно, чья она?
С чьей-то головы разбитой,
Президентом, сорвана!
Где найдем мы парня краше ?
Выйдет в город - там народ,
Саня сразу хлебом, кашей
Всех накормит, всем нальёт!
Но сограждане упрямы,
Несмотря на славный труд
Все одно сынком мажорным
Саню Виркуда зовут!!!
Ответить | С цитатой
Пианист  (17.07.10 13:13): Господин Губернатор - основой государственного суверенитета является изначально национальное самосознание , а сильная экономика -это , одна из составляющих развитого государства .Так же как боеспособная армия , которая может защитить территорию принадлежащую определенному народу или даже расширить эту территорию. А на площади , где Вы сейчас губернатурствуете нет ничего из перечисленного выше. Ответить | С цитатой
B  (17.07.10 01:56): И мне он пока нравится! Хоть вопрос с дорогами сдвинулся с мертвой точки! Ответить | С цитатой
ROMAN  (16.07.10 21:34): KOGDA VU SNIMITE VILKUL. ON HTO VAM NE NADOEL. Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте