Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 07 октября 2024
16:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Прошел третий историко-культурологический фестиваль «Мамай-fest»

Прошел третий историко-культурологический фестиваль «Мамай-fest»
3-5 червня у Дніпродзержинську проходив третій історико-культурологічний фестиваль «Мамай-fest», в рамках якого проведено презентації низки різноманітних мистецьких заходів.

Про це повідомила директор Дніпродзержинського музею історії міста Наталія Буланова.

4 червня, за програмою фестивалю, у музеї відкрилася персональна виставка дніпродзержинського художника, начальника відділу управління головного архітектора міста Олександра Чегорки «Козак Мамай», відбулася презентація колективної виставки модерного українського мистецтва, участь у якій взяли художники з різних регіонів України, в тому числі митці, відомі далеко за межами нашої держави: Феодосій Гуменюк, Олександра Теліженко, Володимир Кабаченко, Олександр Бородай, Богдан Бринський та ін. Також у цей день відбулися виставки творів майстрів декоративно-прикладного мистецтва, майстер-класи учасників симпозіуму, що проходив у рамках фестивалю. Презентацію видання «Другого Кобзаря» Тараса Шевченка провели представники Видавничого дому «Андрій» (Дніпродзержинськ).

На фестивалі було широко представленне музичне мистецтво: відбулись концерти гурту «Вертеп» (Дніпропетровськ), артистів Дніпродзержинського музично-драматичсного театру ім. Лесі Українки «Свою Україну любіть», заслуженого артиста України, одного з найвідоміших кобзарів сучасності Тараса Компаніченка.

Заключний день фестивалю пройшов під знаком кінематографії. В музейному кінозалі відбулась презентація нової версії відомої роботи видатного українського режисера Юрія Іллєнка «Молитва за гетьмана Мазепу». За словами продюсера картини Пилипа Іллєнка, який разом з виконавцем однієї з головних ролей Віктором Демерташем представляв стрічку, до цього її нова версія демонструвалась лише у Польщі.

Завершився триденний фестиваль Святом козацької слави.

Довідка: Дніпродзержинським музєм історії міста історико-культурний фестиваль «Мамай-fest» започатковано у 2008 році. В рамках фестивалю у музеї проходять презентації художніх виставок, презентації нових фільмів і книжок, виступи фольклорних гуртів, свята української вишиванки за участі майстринь народної творчості, зустрічі з науковцями, концерти сучасної музики і кобзарського співу, конкурс дитячої творчості «Козак Мамай та його пісня», літературні вечори.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте