Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 07 октября 2024
23:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Статистика ко Дню науки

Статистика ко Дню науки
pavlonews.info
Упродовж 2009р. науковою діяльністю в регіоні займались 84 організації та підприємства, 71% яких зосереджено в обласному центрі, 14% – у м. Кривому Розі.

В останні роки спостерігається стійка тенденція до зменшення чисельності працівників сфери науки, і на теперішній час у штатних розкладах діючих наукових установ перебуває близько 12 тис. працівників основної діяльності, у тому числі 139 – докторів та 728 – кандидатів наук. Для порівняння: у 1995р. в області працювало 22 тис. науковців.

Обсяги фінансових вкладень у наукову сферу значною мірою визначають її результативність. За підсумками 2009р. фактичний обсяг виконаних наукових та науково-технічних робіт склав 907 млн.грн. Основним джерелом фінансування в регіоні, а це 68% загальних асигнувань, є кошти вітчизняних та іноземних замовників. Фінансування наукових розробок за рахунок коштів державного бюджету становило 25%.

У звітному році серед 3 тис. розробок, виконаних науковими установами області, на створення нових видів виробів було спрямовано 29%, технологій – 13%, матеріалів – 3%. При цьому у кожній сьомій розробці були використані винаходи. Із загальної кількості науково-технічних робіт майже 68% розробок були впроваджені у виробництво, кожна третя – мала інноваційну спрямованість. Науковцями у 2009р. було отримано 63 гранти від міжнародних фондів.

Стан економіки в державі, на жаль, вплинув на міжнародні наукові зв’язки. Так, кількість проведених міжнародних конференцій зменшилась від 140 у 2008р. до 97 у 2009р.

Упродовж січня–березня 2010р. наукові та науково-технічні роботи виконували 72 організації (підприємства) області. Всього було задіяно 9,3 тис. виконавців, з них 141 особа з науковим ступенем доктора наук, 716 – кандидата наук.

Науковцями області за три місяці п.р. виконано робіт в обсязі 197,4 млн.грн., у тому числі власними силами освоєно 170,5 млн.грн. Внутрішні витрати на виконання науково-технічних робіт склали 162,2 млн.грн. або майже 87% валових. За рахунок державного бюджету профінансовано близько 24% робіт.

Середньомісячна заробітна плата виконавців досліджень і розробок, у залежності від галузі наук, коливалася від 1345,2 грн. до 4225,2 грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте