Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 21 червня 2024
08:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Про планування вагітності консультують телефоном

Про планування вагітності консультують телефоном
d>З 10 травня по 10 червня у Дніпропетровську проходитиме місячник планування сім’ї. Основна мета заходу – привернення уваги населення до питання репродуктивного здоров'я, демографії, формування здорового способу життя, відповідального відношення кожного громадянина до свого здоров'я, пропаганда здорового способу життя, планування родини, відповідального батьківства, безпечного материнства.

У Дніпропетровську за останні 10-15 років більш ніж у 3 рази знизився показник абортів( 2008 року – 18.2 на 1 тисячу жінок фертильного віку, 2009 – 16.69, проти 1995 – 59,8 на 1000 жінок репродуктивного віку) за 1 квартал 2010 року – цей показник склав - 3,74, наголошують у департаменті. Останнім часом відбувається стабільна зміна репродуктивного вибору жінок на користь продовження роду. Співвідношення кількості пологів до кількість абортів становить 3:1. (За 3 міс 2010 року показник кількості пологів на 1000 жінок репродуктивного віку – 11,4 показник абортів – 3,74).

З огляду на вищевикладене, охорона материнства і дитинства, а саме акушерсько-гінекологічна служба, має пріоритетне значення в місті. У Дніпропетровську функціонують 1 центр планування сім'ї та 20 кабінетів планування сім'ї в жіночих консультаціях міста, зазначають у департаменті.

Центр планування сім'ї, розташований на базі міського пологового будинку № 2 Дніпропетровська, є координатором програми планування сім'ї в області. З жовтня 2005 року там працює «Телефон довіри». Зателефонувавши за номером 37-37-303 з 8-00 до 18-00 протягом робочого тижня можна отримати достовірну інформацію з питань контрацепції, планування бажаної вагітності, з питань репродуктивного здоров'я та його збереження. На дзвінки відповідають фахівці в галузі планування родини – лікар гінеколог, сексопатолог, генетик, ендокринолог, лікарі-гінекологи дитячого та підліткового віку, психолог та психотерапевт.

Спеціалістами центру планування сім'ї надається організаційно – методична допомога усім кабінетам планування сім'ї у вигляді літератури, буклетів, методичних рекомендацій, різних видів контрацептивів, а також проведення тренінгів та семінарських занять серед медичного персоналу області, вчителів та шкільних психологів, підлітків, учнівської та студентської молоді.

2006 року в Україні була затверджена державна програма „Репродуктивне здоров'я нації на 2006 – 2015 роки”. З того часу в країні в рамках цієї програми щорічно проводився тиждень планування сім’ї, а з 2009 року проходить місячник.

Gorod.dp.ua на Facebook.


зураб  (11.05.10 12:46): местная, чтобы без последствий - надо в церковь ходить, а не порнуху с пивом потреблять. Тогда и "планировать" не придётся. Відповісти | З цитатою
местная  (11.05.10 11:28): а почему бы и не попланировать ту самую семью? а то что куда вводить все знают, а какие последствия могут быть не дослышали и не дочитали... надо было вам еще и статистику бесплодия после абортов показать!!! Відповісти | З цитатою
zeta  (11.05.10 10:55): Свет, Согласен полностью. Добавлю, что т.н. "планирование семьи" - одно из многих звеньев (+ к алкоголизму, наркомании, табакокурению, экологии, ГМО, вакцинации... ) по сокращению численности населения. Ни для кого не секрет, что после введения т.н. "планирования семьи" во многих странах численность населения была резко сокращена. Но, допустим, это крайне необходимо для США, т.к. их население, сверхпотребляет большую часть ресурсов, создаваемых всем миром, а это преступно. Ну а мы тут с какого боку?! Продажные чинуши сами не осознают, что являются частью механизма бесструктурного управления, тем самым потакая уничтожению своей страны! Очевидно им слишком хорошо платят! Відповісти | З цитатою
Обычный житель  (11.05.10 10:27): Свет , нормальная фраза. А где еще молодой паре можно получить ответы на свои вопросы? В Интернете? Так может лучше у специалиста? "Повышенную концентрацию на половых отношениях вместо учёбы и творческого развития личности" формируют не только в школе, но и дома, и во дворе, и по телевизору.
Пусть дети и подростки узнают ОБ ЭТОМ из уст учителей, воспитателей, родителей, чем на улице они это узнают в извращенной форме.
Відповісти | З цитатою
Свет  (10.05.10 12:05): А вам не кажется абсурдным сама фраза "Планирование семьи" ? здаёться мне это "планирование" из той же серии, что и сексуальное воспитание в школах в где испльзуються книги и методички под грифом "для служебного пользования" и занятия начинаются с фразы-(дети а теперь у нас будет маленький секрет) В результате таких занятий у детей провоцируется преждевременный интерес к ... и развитие ребёнка протекает с повышенной концентрацией на половых отношениях вместо учёбы и творческого развития личности, как результат распущенность и тупость. Кстати финансируются подобные программы из зарубежных спец. фондов аналогичных тем из которых поступают средства на "оранжевые, розовые чёрт знает ещё какие революции". Відповісти | З цитатою
999  (08.05.10 13:34): В течении самого процесса... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (11)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (9)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (7)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (7)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (6)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті