Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 17 мая 2024
03:34

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Профсоюз хлебопеков пробился к Януковичу

Профсоюз хлебопеков пробился к Януковичу
vortaro.ru
Ситуация в отрасли критическая, рост цен на хлеб неизбежен, но государство может и должно помочь, иначе будем импортировать хлеб из Польши.

В Києві під час робочої зустрічі Президента України Віктора Януковича з представниками Всеукраїнських професійних спілок і об’єднань, керівник Спільного представницького органу Всеукраїнських профспілок в АПК, голова ЦК Всеукраїнської профспілки працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей Анатолій Тельних передав голові держави лист, в якому говориться:

«Кабінет Міністрів України під Вашим керівництвом в 2004 році визначив пріоритетними та бюджетонаповнюючими галузі - металургійну, машинобудівну, харчову та переробну промисловості.

За останні п'ять років Уряд і Верховна Рада України, посилюючі ручне управління щодо регулювання цін і рівня рентабельності, довели підприємства харчової і переробної промисловості до межі банкрутства.

Заробітна плата працівників галузі на 15-20% нижча від середньої зарплати в промисловості, зверненні майже всі соціальні програми. Монополія на торгівлю супермаркетів, формування в них цін і їх непрозорість, фіктивне банкрутство ряду супермаркетів, неповернення товаровиробникам обігових коштів привело у минулому році до зупинки й закриття хлібозаводів, м'ясокомбінатів, молокозаводів та інших підприємств харчової та переробної промисловості.

Місцевим органам влади надано право регулювати ціни на продукти харчування, але в них немає обов'язків і відповідальності за бізнес та роботу підприємств харчової та переробної промисловості. Ручне регулювання економікою підприємств галузі та монополія супермаркетів призвели з однієї сторони до різкого зростання цін на продукти харчування, а з другої сторони - до занепаду економіки підприємств.

Виникає питання: куди ідуть кошти за рахунок зростання цін?

Всеукраїнська профспілка працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей підтримує Ваші зусилля щодо боротьби з бідністю. Вносимо пропозицію - зробити це не за рахунок товаровиробника і найманих працівників, а за рахунок ефективних дій усих гілок влади, направлених на розвиток вітчизняного товаровиробника і введення виплати субвенції (соціальних карток) бідним і соціально незахищеним верствам населення за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Вважаємо за доцільним поставити виконавчу владу перед вибором: або розвивати в регіонах харчову промисловість, або виплачувати на місцях компенсацію і субвенцію бідним за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Як відомо, в агропромисловому комплексі України за останні десять років згідно з діючим законодавством створено вісім Всеукраїнських профспілок. Нажаль, Міністерство аграрної політики України вибрало собі соціальним партнером лише одну «слухняну» профспілку працівників АПК. Порушуючи Конституцію, Закони України галузеве Міністерство відмовляється від співпраці з іншими Всеукраїнськими профспілками. На наші звернення та пропозиції МінАПК мовчить, або надає в кращому випадку консультації.

Звернення галузевої Всеукраїнської профспілки з вищезазначених питань до Президента України Ющенко В.А., а також до Уряду України не розглядалися, а позови в судах були розглянуті формально.

Шановний Вікторе Федоровичу, на що сподіватися сьогодні десяткам тисяч працюючих в харчовій та переробній промисловості і що робити з бізнесом роботодавцям? Прошу надати відповідь».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


влад  (25.03.10 19:22): я тоже жене купил печку панасоник теперь кайфую!!! Ответить | С цитатой
фяка  (24.03.10 22:31): дожились!!! у ляхов хлеб покупать будем! все края, полные. Ще невмерла?! а по моему уже 40дней прошли. Ответить | С цитатой
Игрик  (24.03.10 17:22): Да они же голодному корочку хлеба приносили, чтоб сил "о стране думать" хватило. Ведь не бережет себя горемыка. Только о стране думает. Ответить | С цитатой
В.Федорович-хлебопекам  (24.03.10 16:57): Добавляйте побольше ГМО и заменителей,на этом и сэкономите Ответить | С цитатой
Интересующийся  (24.03.10 16:18): А я не знала, что Куравлев подрабатывает в хлебопекарне. Теперь глянув на фотку, данный факт уже не является тайной!
А по теме: не зря я приобрел жене хлебопечку!
Ответить | С цитатой
ирина  (24.03.10 15:14): Я надеюсь, что наша промышленность потихоньку подымется. Стыдно Украине покупать то мясо, то хлеб и т.д. Ответить | С цитатой
Азаров  (24.03.10 15:10): Ешьте капусту она подешевела .! Ответить | С цитатой
Гы-гы-гы  (24.03.10 13:42): Ходоки у Ленина, тьфу ты - у Януковича:
-Виктор Федорович,помогите, уже сено едим-скоро мычать как коровы будем...
-Странно, мы вчера с Азаровым бочонок меда навернули и не жужжим.
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте