Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 08 октября 2024
23:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Трудовые коллективы ДМКД приняли открытое обращение к Днепродзержинской городской власти

Трудовые коллективы ДМКД приняли открытое обращение к Днепродзержинской городской власти
24 лютого оприлюднене відкрите звернення учасників зібрань трудових колективів ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського» (ДМКД, Дніпродзержинськ) до влади міста з пропозицією переглянути рішення щодо підвищення ставки пайових внесків підприємства до цільового фонду міської ради та відхилити розгляд проекту рішення про збільшення нормативної грошової оцінки землі. Про це повідомили в інформаційній службі ДМКД.

Преамбула звернення містить нагадування про містоутворюючу роль підприємства, важкі зусилля, завдяки яким в умовах кризи збережено колектив ДМКД, стабільну заробітну плату та соціальний пакет для працівників.

«Ситуація, що склалася сьогодні, як ніколи потребує допомоги та підтримки з боку депутатського корпусу міста. Завжди під час кризи влада йде назустріч потужним підприємствам, тимчасово знижуючи податки та збори, допомагаючи вистояти у нелегкій економічній боротьбі за виживання. На жаль, останнім часом ми не бачимо такої підтримки депутатів міської ради: на січневій сесії було підвищено ставку пайових внесків до цільового фонду міста з 2% до 5% від суми реконструкції стану «350», незважаючи на те, що через кризу роботи з реконструкції заморожені до 2011 року. Замість раніше запланованих 9 млн грн, комбінат має сплатити 22 млн грн», — йдеться у зверненні.

Учасники зібрань трудових колективів ДМКД також пропонують міській раді утриматися від підвищення нормативної оцінки земель міста:

«Якщо раніше ДМКД регулярно сплачував за землю майже 22 млн грн, то після прийняття рішення обсяги сплати зростуть до 138 млн грн, і така сума в умовах кризи стане непідйомною для підприємства, призведе до того, що 17-тисячний колектив може стати перед загрозою затримок виплати заробітної плати та скорочення штатів, а місто стикнеться з масовим безробіттям та неплатежами до міського бюджету».

Учасники зібрань трудових колективів за участі керівництва ДМКД висловили намір захищати підприємство всіма законними способами, не виключаючи і пікетування сесії міської ради.

Довідка: 28 січня на черговій сесії Дніпродзержинська міська рада відмінила пільгу щодо пайової участі ВАТ «ДМКД» та термінів сплати пайових внесків на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста під час здійснення поетапної реконструкції ДМКД. Початковий варіант проекту рішення передбачав лише визначення термінів сплати пайових внесків на рівні попередньо визначених сум за базовим відсотком, зменшеним для ДМКД з урахуванням кризових явищ в економіці з 5% до 2% у грудні 2008 року. Але на січневій сесії за пропозицією фракції «Партії регіонів» проект рішення змінено докорінно. Оскільки за існуючою угодою ДМКД у визначені терміни не сплатив пайового внеску у розмірі 9 млн грн, протягом майже 1,5 року виконання зобов’язань підприємство гальмувало, то міська рада майже одноголосно вирішила зняти пільги і відновити базовий відсоток сплати пайового внеску до 5%. За коментарями депутатів фракції «Партії регіонів», будь-якого політичного відтінку пропозиція фракції не носила: міський бюджет планувався з урахуванням сум пайового внеску ДМКД, і дозволити надалі нехтувати рішеннями міської ради та відповідними угодами депутатський корпус не може. Розгляд проекту рішення міської ради про базовий відсоток сплати пайових внесків від забудови та реконструкції на ДМКД, а також визначення нової нормативної оцінки земель міста переносився декілька разів упродовж 2009 року з урахуванням доводів керівництва ДМКД щодо незгоди з визначеними термінами та розмірами пайової участі в умовах кризових явищ в економіці.
Gorod.dp.ua на Facebook.


123$$$$$$$  (04.03.10 01:30): этого не существует где наша кровно заработаная зарплата,,,,,,,,, Ответить | С цитатой
Валько  (01.03.10 12:47): Коли ж вам соромно стане хоч трохи, писаки ! Які трудові колективи? Скільки їх, тих колективів, є на одному-однісінькому ДМКД? Хто вас, ***, вчив грамоті? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте