Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 09 октября 2024
09:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Налоговый инспектор "погорел" на взятке в 3 600 гривен

Налоговый инспектор
Прокуратурою направлено до суду кримінальну справу порушену проти податківця, який отримав хабар у сумі 3,6 тис. гривень.

Прокуратурою Солонянського району Дніпропетровської області закінчено досудове слідство по кримінальній справі, порушеній проти заступника начальника одного з відділень Дніпропетровської міжрайонної податкової інспекції за ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (отримання хабара, поєднане з вимаганням).

У ході розслідування кримінальної справи встановлено, що у одному з відділень Дніпропетровської міжрайонної податкової адміністрації, як приватний підприємець був зареєстрований громадянин К.. Чи то в нього справи йшли не так, як хотілося, чи просто вирішив змінити рід діяльності, але він подався до податкової з бажанням бути знятим з відповідного обліку, як підприємець. Задля цього треба було лише отримати довідку про відсутність у нього заборгованості по сплаті податків та належних платежів. За її отриманням підприємець звернувся до заступника начальника відділення тієї податкової адміністрації, де був зареєстрований.

Але все було не так просто, як гадав громадянин К., виявилось, що податківець вбачив у бажанні підприємця – знятися з відповідного податкового обліку, змогу «підзаробити», та зажадав від останнього 3 600 гривень за вирішення питання, щодо отримання ним тієї злощасної довідки про відсутність заборгованості.

Підприємець не зрозумів, чому має платити понад три з половиною тисячі гривень за довідку, адже в нього не має боргу по сплаті податків та інших належних платежах і звернувся до правоохоронців. Там його уважно вислухали та не забарились відреагувати. Після проведення усіх необхідних оперативних заходів, при отриманні хабара, податківець був затриманий правоохоронцями у порядку ст..115 Кримінально-процесуального кодексу України прямо у своєму авто.

Дії чиновника були кваліфіковані прокуратурою Солонянського району, як отримання хабара, поєднане з вимаганням. У листопаді поточного року кримінальну справу розслідувано та направлено до районного суду для розгляду по суті. Тепер, за скоєний злочин, податківець чекає на судовий вирок, йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Gorod.dp.ua на Facebook.


яяяяяяя  (12.01.10 15:08): Знаем эту налоговую (жена там работала) - так это самая лучшая налоговая из всех днепропетровских, там лет 5 назад и может и сейчас порядок полный был (в плане обслуживания налогоплательщиков), меня АНД и Кировка сейчас обслуживает - так там такой беспредел. И вооще какова он к заместителю нач отделения поперся, помоему кадры чистят!!!перед выборами
П.С. если я не ошибаюсь эт налоговая на Тепличной, она этот район обслуживает.
Ответить | С цитатой
Patriot  (12.01.10 08:46): Убрали неугодного. Ответить | С цитатой
Мясо  (11.01.10 21:26): А то что начальник налоговой жрачку собирает для области каждый месяц??? Это як взятка??? Ответить | С цитатой
tftmon  (11.01.10 18:31): Сажать надо и «верха» и «низа», и тех кто дает взятки тоже. Тогда со временем это возможно искоренить.

А вы давали когда-нибудь взятки? Тогда не имеете права осуждать берущих.
Ответить | С цитатой
Знающий  (11.01.10 16:33): Если до суда дело и дойдёт (что очень маловероятно), то приговор будет весьма условным и уже месяцев через 5-6 "заступник начальника" снова займёт свою должность!
Я думаю, все понимают как это делается...
Ответить | С цитатой
Макс  (11.01.10 15:23): ВОНА Ж ПРАЦЮЄ Ответить | С цитатой
Robot  (11.01.10 12:08): Посмеялсо бу-га-га...поймали супер взяточника. Наверное гигантскую работу проделали, выслеживали 2 года.
Зачем такие статьи подбрасывать? Чтобы пипл скушал и видел что, власть типа борется с корупцией?
Ответить | С цитатой
Счетовод  (11.01.10 11:37): Всэ будэ добрэ! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте