Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 28 октября 2024
13:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Укрзалізниця» оприлюднила проект Концепції Державної програми реформування залізничного транспорту України

«Укрзалізниця» оприлюднила проект Концепції Державної програми реформування залізничного транспорту України
Державна адміністрація залізничного транспорту України «Укрзалізниця» оприлюднила проект Концепції Державної програми реформування залізничного транспорту України. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомили в прес-центрі ДП «Придніпровська залізниця».

За даними прес-центру, Концепція містить основні засади реформування залізничної галузі та визначає етапи його проведення.

На сьогодні документ проходить узгоджувальні етапи: його обговорено з галузевими профспілками залізничників та схвалено на засіданні Ради Укрзалізниці, наразі проект Концепції надіслано на розгляд причетним міністерствам та відомствам.

«Проект підготовлено за участю Міністерства транспорту та зв’язку України, з урахуванням досвіду реформування залізничного транспорту країн ближнього та дальнього зарубіжжя (Росії, Казахстану, Польщі, Німеччини та ін.)», — повідомили в прес-центрі Придніпровської залізниці.

Як відзначають в прес-центрі, з програмою реформування залізничного транспорту можна ознайомитись на офіційному веб-сайті «Укрзалізниці»: http://www.uz.gov.ua/index.php?m=info.menu_koncepc&lng=uk. Також проект документу буде опубліковано у всеукраїнській транспортній газеті «Магістраль» (№45 від 11.10.2006 р.).

Як відзначено в тексті Концепції, програма реформування покликана вирішити існуючі на сьогодні проблеми залізничного транспорту.

Серед негативних факторів, що впливають на діяльність «Укрзалізниці», автори Концепції відзначають, зокрема, прогресуюче старіння основних фондів, необхідність суттєвої модернізації інфраструктури залізниць, недосконалу законодавчу базу для залучення інвестицій, низький рівень тарифів на перевезення пасажирів, зростання цін на продукцію, що споживається залізничним транспортом тощо.

Згідно з проектом Концепції, головні напрямки реформування галузі передбачають розмежування господарських функцій і функцій державного управління; створення єдиного суб'єкта господарювання на базі «Укрзалізниці» (Державної акціонерної компанії «Українські залізниці»), формування умов для демонополізації окремих сфер діяльності галузі і розвитку конкуренції; забезпечення доступності інфраструктури залізниць для користувачів різних форм власності тощо.

Реформування передбачається здійснити до 2015 року.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте