Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 29 сентября 2024
03:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Що нас чекає на відкритті міської ялинки у парку ім. Л. Глоби 29 грудня о 16.00

Що нас чекає на відкритті міської ялинки у парку ім. Л. Глоби 29 грудня о 16.00
Тридцятиметрова лісова красуня зустріне дніпропетровців у 34 раз.

29 грудня о 16.00 в парку імені Л. Глоби в 34 раз відкриється головна ялинка Дніпропетровська. Її, як і минулого року привезли з Сумської області. Загальна довжина лісної красуні складає 31 метр, це на метр більше, ніж у 2004 році. Протягом двох тижнів ялинку монтували із 15 тисяч гілок професійні альпіністи-верхолази.

Кришталева верхівка на тридцятиметровій ялинці.

Як і минулого року, особливою прикрасою головної ялинки міста стане верхівка. За словами художника по світлу Олега Пословського, який займається світловим оформленням нашої ялинки з 1978 року, такої в Україні більше немає. Уперше верхівка з`явилася на дніпропетровській ялинці 4 року тому. Але кожного разу майстер доповнює її новими деталями та елементами. Верхівку складають 32 лопаті та 40 ялиночок з акрилу, вона має 7 тисяч світлодіодов та біля тисячі програм, які забезпечують сяйво всієї ялинки. Причому, протягом години програми майже не повторюються, кольорові ефекти змінюються кожні 7-8 секунд. Минулого року новим став ефект салюту від центра та обертання кольорів. А в цей раз майстер провів повне технічне удосконалення. Він додав особливі програми та елементи, завдяки чому верхівка буде сяяти ще яскравіше.

До речі, загальна вага верхівки складає близько 150 кілограм. Збирати її художник починає ще у травні, а завершує у 20 числах грудня. Для встановлення верхівки безпосередньо на тридцятиметрову ялинку необхідно у середньому 3 години. Причому кришталева верхівка Дніпропетровської ялинки не боїться ні морозу, ні снігу, ні дощу. Тому що працює вона на низькій напрузі.

Крім того, ялинка буде підсвічуватися зсередини, завдяки платформі, яка обертається з двома направленими прожекторами.

Найкращі іграшки школярів - для міської ялинки.

Головну ялинку міста прикрашали, як-то кажуть, усім світом. Частину великих іграшок спеціально заказували. Але багато було зроблено руками дітей. Уже 5 років поспіль міські управління культури та мистецтв і управління освіти проводять конкурс серед городян на кращу іграшку для міської ялинки. Участь у ньому приймають навіть цілими родинами.

Уже після свята серед багатьох іграшок обирається найкраща. Одним з головних критеріїв такого відбору є те, що іграшка має бути не просто красивою, але й зробленою із стійкого до погодних зимових умов матеріалу. Переможець отримує приз глядацьких симпатій, як правило, солодкий. До речі, були випадки коли призовими виявлялися 10 іграшок.

Головну ялинку міста відкриватиме далматинець у червоних рукавицях.

Головним персонажем святкової вистави відкриття міської ялинки 29 грудня о 16.00. звичайно стане господарка наступного року – собака. Це буде далматинець у червоних рукавицях та червоному шарфику. У даному випадку червоним кольором буде підкреслено те, що 2006 рік це рік вогняної собаки. Але на святі буде і півень із своєю родиною – курятником. Саме він рапортуватиме собаці про те, що зроблено у місті протягом року, а господарка 2006-го у свою чергу поділиться планами на майбутнє. До речі, за задумом організаторів, головним у святі стане проведення ідеї добра, злагоди та дружби. Навіть назву програма носить символічну: „Живи у щасті, місто дружби та добра”.

За традицією святкова вистава відбуватиметься на каскадних сходах парку Глоби. Але прикрашені вони будуть незвичайно. Це має стати сюрпризом тому тримається у таємниці, втім дещо вже відомо. Наприклад, над сходами у минулих роках піднімалися арки з повітряних кульок. Цього року тут розкинеться свого роду покрівля, яку складатимуть одинадцять величезних кульок та чотирнадцять хризантем. А над всім цим у повітрі паритиме п”ятиметровий білий янгол. Він буде гумовий та працюватиме на компресорах.

Новим також буде те, що 50 дідів морозів, що розважатимуть народ, будуть пригощати дітлахів солодощами. Крім того, організатори обіцяють багато нового реквізиту. Наприклад, невеликі машинки, що будуть покриті блискучим матеріалом і символізувати міську метушню. Але за задумом, в одну мить усе та всі навкруги має замерти, чекаючи на Новорічне чудо. У цю мить у повітрі і з”явиться білий янгол.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Елена  (27.12.05 17:57): Боже! Какая прелесть! Как приятно!!!!! Спасибо за праздник!!!!
С наступающим Всех с Новым годом!!!! Всех благ!!!!:))))))
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте