Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
19:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Відбулася прес-конференція голови обласної державної адміністрації Юрія Єханурова

Відбулася прес-конференція голови обласної державної адміністрації Юрія Єханурова
27 липня відбулася прес-конференція голови обласної державної адміністрації Юрія Єханурова за результатами засідання Кабінету Міністрів України.

Свій виступ перед журналістами Юрій Єхануров почав із цифр, які несли позитивне для області смислове навантаження. Він повідомив, що уряд провів інтегральну оцінку роботи областей за перше півріччя за 35 показниками. Дніпропетровщина в цьому рейтингу друга після Києва. Наприклад, за темпами зростання доходів місцевих бюджетів, скорочення збиткових підприємств ми другі по Україні, за обсягами іноземних інвестицій на одну особу (236 $) та обсягами роздрібної торгівлі - четверті, за рівнем середньомісячної зарплати - треті, а за темпами зростання заробітної плати - п'яті, зазначив губернатор. Він також повідомив, що по містах і районах області буде складено подібний рейтинг.

У засіданні Кабінету Міністрів взяв участь Президент України Віктор Ющенко, котрий під час виступу наголосив на тому, що досягти успіху і виконати поставлені завдання можна тільки завдяки скоординованій командній грі. Під час засідання Президент жорстко критикував деяких членів уряду та голів обласних державних адміністрацій і сказав, що чекає нормальної роботи. Окремо на засіданні говорилось про розвиток освіти. Висновки такі: скоро наші університети чекає процес переліцензування та об'єднання, адже без цього вони не стануть учасниками Болонського процесу.

Дніпропетровщині особливу увагу порадили звернути на проблеми дитячої смертності, адже показник перевищує середній по Україні (область - 10,3 на 1 тис. народжених, Україна - 9,8). Від початку року вже шоста жінка на Дніпропетровщині померла під час пологів. З цього питання пройде спеціальна колегія управління охорони здоров'я.

Говорячи про ситуацію в сільському господарстві, губернатор повідомив, що на 26 липня в області зібрано 1 млн. 620 тис. т зерна. Середня врожайність ранніх зернових - 28,7 ц/га, озимої пшениці - 33,8 ц/га.

Коментуючи кадрові призначення, Юрій Єхануров сказав, що в жовтні можуть залишити свої місця ті голови райдержадміністрацій, котрі не справляються зі своїми обов”язками.

Губернатор також відповів на багаточисельні запитання журналістів.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте