Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 21 октября 2024
23:28

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский Музей Холокоста ярко отметил свое 12-летие

|«« «« »» »»|

Вчера, 20 октября, музею «Память еврейского народа и Холокост в Украине» исполнилось 12 лет.

Напомним, что этот музей работает в КДЦ «Менора». Он функционирует и во время Большой войны.

К 12-летию со дня создания музея в нем открыли две новые выставки, подготовили для гостей специальную программу и провели среди них розыгрыш призов.

Подробней об этом в музее «Память еврейского народа и Холокост в Украине» рассказали:

«20 жовтня Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» провів низку заходів, приурочених до свого 12-го Дня народження!

Тож цього дня на наших гостей чекали:

Відкриття виставки, присвяченої видатному митцю, одному з творців художнього оформлення Музею, Віктору Гукайлу.

Відкрила виставку, а також провела першу екскурсію по ній директорка Музею, д-ка Ірина Радченко, яка підкреслила внесок художника у створення музейного простору. «Євреї – народ книги», «Штетли», «Прихід нацистів до влади», «Кришталева ніч», «Бабин Яр і «Бабини Яри України», «Праведники народів світу», «Трагедія ромського народу» та інші, – у кожній залі Музею знайшли своє відображення творчі задуми неперевершеного Майстра. Разом із макетниками, скульпторами, науковцями-істориками він створював ті унікальні художні образи та інсталяції, які сьогодні може побачити кожен відвідувач нашого Музею.

Відкриття виставки «Нація стартапів» про внесок єврейських діаспор у розвиток світової цивілізації.

Про задум цього проєкту розповів безпосередньо автор виставки, директор Музею геноцидів «Територія пам’яті» д-р Павло Козленко. Зосередивши увагу на таких технологіях, як Google, Intel, Android, PayPal, USB тощо, він розповів про конкретних постатей, які стоять а цими всесвітньовідомими назвами: Сергій Брін, Андраш Іштван Гроув, Ендрю Рубін, Максиміліан Левчин, Дов Моран та багато інших; деякі з них є вихідцями з України. У сучасному суспільстві євреїв часто асоціюють із культурними традиціями, проте мало хто усвідомлює їхній вплив на науку та розвиток технологій.

А наостанок наших гостей чекав розіграш призів, тож кожен відвідувач мав можливість перевірити свою удачу та отримати приємні подарунки.

Щиро дякуємо кожному, хто розділив з нами це свято! Сподіваємось, що і для Вас воно стало особливим днем, наповненим натхненням, новими знаннями та враженнями».

Фото – музей «Память еврейского народа и Холокост в Украине»

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте