Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
16:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Студенческом парке Днепра откроют новую экспозицию

В Студенческом парке Днепра откроют новую экспозицию

Новый актуальный проект воплотит в жизнь компания «Ноосфера», которая уже несколько лет занимается трансформацией этого парка, который до недавних пор носил имя Гагарина.

О новом проекте в Ноосфере рассказали следующее:

«Вкрай важливий для нас проєкт — «Спадщина, яку ми втрачаємо: забути не можна, пам’ятати».

Його присвячено культурним й історичним об’єктам, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської й Запорізької областей. Кожен з цих об’єктів чи то зазнав руйнувань внаслідок війни росії проти України, чи то використовується окупаційною владою в цілях пропаганди, чи то був повністю занедбаний й забутий через воєнні дії агресора протягом років.

Ціль проєкту — підвищення рівня обізнаності громадян України та світової спільноти про такі спадщини та недопустимість їх забуття.

Ми, українці, маємо знати і пам’ятати нашу історію, нашу боротьбу і наочно показувати світу, що росія — то руйнівна сила, яка знищує все на своєму шляху, намагається, навіть стерти українську історію але ми впевнені, що цього зробити не вдасться🙌

Інформаційно-художня виставка, що буде встановлена в Gagarin Park в Дніпрі, також має і важливе підґрунтя з точки зору підтримки внутрішньо-переміщенних осіб, що оселились в місті після 2022 року.

Згідно з відкритими даними, їх кількість становить майже 200 000 людей. Не дивлячись на повернення до буденного життя, більшість з них все ще відчувають психологічний дискомфорт і навіть через 2 роки продовжують пристосовуватися. Вони живуть з вірою про повернення до себе додому, до свого рідного краю.

Проєкт, який планує реалізувати ГО «Асоціація Ноосфера», має на меті, крім іншого, підтримати цих людей, показати їм, що тут, в місті, де вони оселилися, знають і пам’ятають про культурну і історичну спадщину східного і південного регіонів, визнають її виключно українською і тою, яка є в основі нашої національної ідентичності, тої, яку неможливо відібрати👏

Історію і силу духу українського народу неможливо відібрати, тому все памʼятаємо, зберігаємо і плекаємо!».

Gorod.dp.ua на Facebook.


ну нехай  (31.07.24 11:42): буде Студентський
а ось Короленко та Фабра - шкода
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте