Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
16:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как днепровские саперы очищают украинскую землю от смертельных «подарков» врага

Как днепровские саперы очищают украинскую землю от смертельных «подарков» врага

17 тысяч (!) мин, снарядов и других взрывоопасных железяк рашистов обезвредили в этом году саперы 26-й отдельной Днепровской бригады.

Ежедневно специалисты этой бригады в среднем обезвреживают около ста таких опасных боеприпасов.

Об этом подробней в 26 Днепровской бригаде рассказали:

«Саперні підрозділи 26 окремої Дніпровської бригади Держспецтрансслужби очищуючи деокуповані території нашої країни щоденно знаходять величезну кількість вибухонебезпечних предметів, які несуть загрозу життю та здоров’ю місцевого населення навіть після довгого часу знаходження в землі та водоймах.

Лише за перші шість місяців 2024 року було виявлено більше 17 000 вибухонебезпечних предметів.

Значна кількість снарядів несуть в собі небезпеку навіть при транспортуванні, тому їх необхідно знищувати на місці.

Вибухонебезпечні предмети становлять загрозу життю людини та оточуючих. До них відносять: артилерійські снаряди, реактивні та інженерні міни, авіабомби, детонатори, ручні гранати, набої різних видів.

Їх можна виявити на землі у лісі, на полі після розмиву ґрунту дощовими водами, а також на дні річок.

Основну небезпеку у вибухонебезпечних предметах становлять пристрої ініціювання вибуху основної маси вибухівки боєприпасу.

Під час перебування у землі від впливу вологи, взаємодії металу та вибухової речовини боєприпасу утворюються хімічні сполуки, які зовні мають вигляд білуватих порошкоподібних наростів.

Якщо вибуховий снаряд пролежав в землі десятки років і не вибухнув, це не означає, що воін безпечний. Він навпаки стає більш небезпечним та може вибухнути від тертя, іскри чи удару.

Якщо ви натрапили на невідомі предмети, що схожі на вибухонебезпечні необхідно дотримуватись певних правил, щоб уберегти від небезпеки себе та оточуючих, а саме:

  • не чіпайте, не рухайте знахідку;
  • про знахідку вибухонебезпечного предмета необхідно ТЕРМІНОВО повідомити до Cлужби порятунку «101», до поліції за номером «102», або за номером «112».

Знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають право тільки спеціально підготовлені фахівці саперних груп, які пройшли фахову підготовку та мають практичні навички роботи з вибуховими речовинами та різноманітними боєприпасами».

Фото 26 бригады







Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте