Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 03 июля 2024
13:37

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Сотрудника ГСЧС из Днепра судили за сдачу ФСБ РФ паролей на блокпостах

Сотрудника ГСЧС из Днепра судили за сдачу ФСБ РФ паролей на блокпостах

5 апреля 2022-го в доме подозреваемого провели обыск и изъяли мобильный телефон, которым пользовался только он. В суде мужчина говорил, что был вынужден подписать указанный протокол, поскольку следователь угрожал ему прострелить ногу.

Але поняті, допитані як свідки, цього не підтвердили. На запитання правоохоронців підозрюваний відповідав та погоджувався, що це його мобільні телефони і саме він вів у них переписку. Вилучені речі упаковувалися та опечатувалися, а ними на пакуванні ставилися підписи. Ніхто не здійснював будь-якого тиску ані на підозрюваного, ані на його родичів. Враження, що господарю житла щось підкинули, не виникло, повідомляє Судовий репортер.

Як свідки у суді виступали співробітники обвинуваченого. Один із них першим, у відповідності до службового становища в ДСНС, отримував паролі для пересування у комендантську годину та через блок-пости. Він ці паролі потім доводив до особового складу, в тому числі й до обвинуваченого. Також свідок повідомив, що у той період у в месенджері Whatsapp була створена група, через яку до учасників доводилися паролі для безперешкодного проходження КПП у Дніпропетровській області на період воєнного стану. У групу був включений і обвинувачений як капітан служби цивільного захисту і начальник караулу.

Аналогічні показання надав і заступник начальника ГУ ДСНС в Дніпропетровській області, який зауважив, що паролі на блокпостах змінювалися щодоби та передавалися начальникам загонів ДСНС, паролі були дійсними до 20.00 год. наступної доби.

Інший свідок підтвердив обізнаність обвинуваченого про діючі паролі та показав суду, що в квітні 2022 року декілька разів на своєму авто підвозив його. На блокпостах обвинувачений виходив з мікроавтобуса та називав пароль військовим, після чого їх пропускали.

З огляду огляду на розлогий, обʼємний та детальний зміст смс-повідомлень, які обвинувачений передавав ворогу, в яких він наводив навіть приклади використання «злитих» паролів, розповідав про особливості їх використання та підкреслював умови перетинання блокпостів, то суд робить висновок, що дії щодо державної зради мали виключно умисний характер.

Позиція захисту про те, що обвинувачений не причетний до скоєння інкримінованого злочину, що до нього застосовувалися недозволені методи ведення досудового розслідування і кримінальне провадження фальсифіковане, нічим не підтверджується. Територіальне Управління Державного бюро розслідування 2 листопада 2023 року за відсутністю складу злочину закрило кримінальне провадження за заявою обвинуваченого про недозволені методи слідства.

Чоловіка засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Строк відбуття покарання обчислюється з 8 квітня 2022 року, коли особу було взято під варту.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (57)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (15)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (5)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (5)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте