Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 30 червня 2024
10:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі нагородили учасників всеукраїнських шкільних змагань та показали клас «Захист України»

|«« «« »» »»|

Клас «Захист України» у ліцеї № 3 Дніпра. Тут муляжі мін, снарядів, залишки уламків від ракет тощо.

«Зроблений частково власними силами, аби діти знали детально, як себе убезпечити під час війни чи надзвичайної ситуації. Наприклад, тут є багато муляжів, які можна тримати. Вони максимально наближені до реального вигляду. Усе, аби діти бачили на власні очі, що це. Бо практика дуже важлива для школярів. Також у класі діти можуть навчитися стріляти. Молодші з гвинтівок, які із лазером. А уже старші й з досвідом отримують можливість стріляти тренувальними патронами», - показав Микола Кабанов, викладач з предмету «Захист України» ліцею № 3.

Не оминають і домедичну допомогу. Власноруч учитель зробив тренувальні макети.

«Я хотів максимально наблизити ці макети до реальних. Наприклад, нога навіть гнеться, як реальна. Для мене головне, щоб до теорії було багато практики, й надбані навички детально відпрацьовувались», - додав Микола Кабанов.

«Учителі ліцею № 3 та Міського юридичного ліцею пройшли тренінг для викладання оновленого предмета «Захист України». У травні Верховна Рада проголосувала за зміну викладання предмета «Захист України». У планах - розділити курс на 6 блоків, аби замість щотижневих занять, займалися раз на місяць, але увесь навчальний день. Учитимуть предмет хлопці й дівчата 10-11 класів. Будуть так звані осередки, де проводитимуться заняття. У Дніпрі планують створити 10 на базах загальноосвітніх шкіл та 2 у профтехучилищах», - розповіла заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Олена Яковенко.

Вона сьогодні, 27 червня чергує містом. До того ж, в рамках інспекційного об’їзду чергова відвідала дитячо-юнацький центр «Штурм». Там викладачі козацького бойового мистецтва «Спас-Штурм» обмінювалися досвідом.

«Наші тренери показували свої навички, запросили на відкрите заняття учнів. Ми відроджуємо стародавні бойові козацькі мистецтва. Не дивлячись на те, що проходжу службу, за можливості приходжу на такі заходи», - розповів Геннадій Поляков.

Нині від боронить нашу країну від ворога. До повномасштабного вторгнення працював заступником директора ДЮЦ «Штурм» та керівником школи «Спас-Штурм», був тренером з бойового мистецтва Спас. Ольга Оверченко перейшла з боксу на заняття Спасом. Каже: «Я настільки захоплена була історією України та козацтвом, що вирішила прийти й навчитися бойовим мистецтвам. Викладачі – неймовірні», - поділилася дівчина. «Як діти захоплено дивляться на викладачів! Кожен сьогодні показав свої методики роботи й дуже приємно бачити, як наша культура зберігається. А для нас нині дуже важливо розповідати, показувати, яка наша українська історія багата», - додала чергова по місту. Нагородили сьогодні і переможців та призерів змагань «Пліч-о-пліч» всеукраїнської шкільної ліги. Це був чемпіонат серед школярів України під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО».

«Усього зареєструвались 277 команд зі 147 шкіл Дніпра. Це близько 3 000 юних учасників. Змагались з 5 видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черлідинг. Нагородили школярів подяками, кубками та пам’ятними подарунками. Нагадаю, команди дівчат та хлопців з 15-ї школи здобули перше місце у фіналі всеукраїнських ігор з баскетболу», - сказала Олена Яковенко.

Вибороли бронзу з баскетболу у складі своєї команди учениці гімназії № 75 Дар’я та Поліна. «Я живу цим видом спорту. Хочу пов’язати з ним своє життя», - поділилась Дар’я. «Для мене це один з перших масштабних чемпіонатів. Було досить цікаво. Хвилювання авжеж було, проте я його поборола», - розповіла Поліна.

«Усі дітки – великі молодці. Мої дівчатка тренувались на всі 100 %. Не зупиняли і відключення світла. Я вдячна їм за таку внутрішню силу», - підкреслила вчителька фізичної культури гімназії № 106 Альона Корнєва. Її учениці посіли третє місце з волейболу.

Переможці та призери міських змагань:

Футзал:
І – школа № 46
ІІ – ліцей № 54
ІІІ – ліцей № 139

Черліденг:
І – ліцей № 126
ІІ – ліцей № 31
ІІІ – ліцей № 21

Волейбол серед хлопців
І – гімназія № 131
ІІ – школа № 46
ІІІ – гімназія № 121

Волейбол серед дівчат
І – гімназія № 16
ІІ – ліцей № 33
ІІІ – гімназія № 106

Баскетбол серед хлопців
І – школа № 15
ІІ – ліцей № 21
ІІІ – ліцей № 23

Баскетбол серед дівчат
І – школа № 15
ІІ – ліцей № 105
ІІІ – ліцей № 75

Спортивне орієнтування
І – школа № 6
ІІ – гімназія № 66
ІІІ – гімназія № 106

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (32)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (8)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (7)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті