Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 30 июня 2024
06:46

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Воспитанники Инжиниринговой школы «Ноосферы» удивляют инновационными разработками

Воспитанники Инжиниринговой школы «Ноосферы» удивляют инновационными разработками

Даже во время Большой войны молодые изобретатели Днепра и области не перестают креативно работать на будущее нашей страны.

Большая часть разработок молодых конструкторов и изобретателей связана с потребностями наших защитников. О таких разработках Городской сайт регулярно рассказывает.

Вместе с тем, все мы мечтаем о скорейшем наступлении мирного времени и возрождении Украины.

Ее будущему посвящены многие разработки членов Инжиниринговой школы днепровской компании Ноосфера.

О самых интересных из этих изобретений в Ноосфере рассказали:

«Сигналізація для велосипедів, віртуальний світ на піску та унікальний космічний супутник: знакові проєкти Noosphere Engineering School

Мережа Noosphere Engineering School налічує 14 інноваційних лабораторій у 8 містах України. Ми продовжуємо серію публікацій про найяскравіші проєкти студентів Інжинірингової школи Noosphere та їх досягнення.

WheelKeep

Чи не кожен власник велосипеда стикався з питанням, як убезпечити двоколісного друга від крадіжки. Над цим думали і студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Блискуча ідея народилася у Павла Германа у 2019 році, коли він навчався на першому курсі факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ. За підтримки Noosphere Engineering School Dnipro Павло разом із друзями з факультету прикладної математики та механіко-математичного факультету започаткував проєкт WheelKeep.

WheelKeep – це розумна сигналізація для велосипедів. Щоб забезпечити захист свого улюбленого транспортного засобу, студенти придумали та розробили пристрій, захований у рамі велосипеда, який виконує функції GPS-трекера. Система WheelKeep встановлюється у кермову колонку велосипеда і є абсолютно невидимою ззовні. Якщо велосипед спробують викрасти, пристрій моментально повідомить про це власника, надіславши повідомлення на смартфон, і дозволить відстежувати геолокацію транспортного засобу.

У 2021 році команда проєкту завершила розробку MVP. Напередодні повномасштабної війни WheelKeep запустили передзамовлення на свій продукт в Україні й почали готуватися до виходу на ринок Нідерландів – лідера за кількістю велосипедів на душу населення.

Влітку 2022 року WheelKeep взяв участь у VivaTech 2022 у Парижі, а в січні 2023 стартап увійшов до складу делегації з 12 команд, що представляли свої проєкти та національну екосистему України на найвпливовішій технологічній виставці світу CES.

Загалом 2023 рік став для WheelKeep вдалим: команда активно тестувала пристрій у Нідерландах, збирала фідбек від бета-тестерів та експертів ринку, паралельно вдосконалюючи продукт та шукаючи можливості серійного виробництва пристроїв.

Custom World

Хто з нас не полюбляв у дитинстві будувати замки з піску? Проєкт «Custom World» дозволяє створювати цілі світи. Це інтерактивна пісочниця з технологією доповненої реальності, яка завдяки проєктору та камері «Kinect» захоплює висоту кінетичного піску і після обробки карти висот програмним забезпеченням проєктує карту поверхні на пісок. Під час гри діти вивчають ландшафт кількох об’єктів Сонячної системи – Землі, Сонця, Юпітера і Місяця. Наприклад, коли діти роблять ямку у піску, на Місяці утворюється кратер. На Сонці вони можуть бачити сонячні спалахи, а на Юпітері – Велику червону пляму і рух самої планети. У режимі «Земля» видно воду, саму поверхню планети з білими берегами, вище – гори, а ще вище – сніг. У процесі такої гри в дітей розвивається просторове мислення та дрібна моторика.

Проєкт розробили студенти Noosphere Engineering School у Житомирі, тімлід і головний інженер проєкту – студент (а нині викладач) спеціальності «Комп’ютерні науки» Поліського національного університету Валентин Українець.

Готова пісочниця Custom World розміщена у Planetarium Noosphere в Дніпрі, вона дуже популярна серед відвідувачів.

PancakeSat

У лабораторіях Noosphere Engineering School розробляють навіть космічні апарати космічні супутники. PancakeSat – це розробка шістнадцятирічного школяра з Черкас Павла Усатюка.

Проєкт Pancakesat розпочав свій шлях за підтримки Noosphere Engineering School Cherkasy на базі Черкаського державного технологічного університету.

Серед головних завдань запропонованого супутника є тестування нового обладнання, вивчення фізичних явищ та дослідження космосу. Мінісупутник Pancakesat має розмір 1/10U, робить доступною нову технологію складання стеків апаратів і уможливлює виведення 10 місій в одному юніті.

Унікальність ідеї Pancakesat полягає у винаході нового формфактор супутника, який підходить як для новачків, так і для професіоналів. Власні розробки Павла стосуються унікальної система розстикування супутників, використання власних методів шифрування переданих даних і власного протоколу NODLEX, що дозволяє створювати мережу з контролерів без використання високої обчислювальної потужності.

Супутник можна використовувати як незалежно так і у складі великої місії з іншими сателітами. PancakeSat обладнаний акселерометром, гіроскопом, трансивером, мікроконтролером, активною системою стабілізації, акумулятором, сонячними осередками, антенним комплексом та підтримкою UART, I2C, 1WI, які синхронізуються із наземною станцією. Крім того, PancakeSat має активну площу сонячних осередків, порівнянну з CubeSat 1U.

До повномасштабного вторгнення команда PancakeSat перебувала у пошуках компанії-інвестора і з цією метою презентувала свій проєкт на конкурсі інженерних стартапів Vernadsky Challenge 2021. Також команда проєкту встигла доопрацювати продукт до рівня MVP – були розроблені та проходили тестування чотири апарати навчальної версії, але для запуску у космос потрібно завершити розробку професійної версії супутника».

Фото – Инжиниринговая школа Ноосферы.






Gorod.dp.ua на Facebook.


ИГНАТ  (27.06.24 15:22): СУПЕР! МОЛОДЦЫ!!! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (37)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (7)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте