Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 26 июня 2024
02:54

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Оновлення ноутбука: 4 Компоненти, які можна покращити

Оновлення ноутбука: 4 Компоненти, які можна покращити

Винайдення ноутбука стало відповіддю на первинне бажання кожної людини - прагнення до свободи. Тепер ви можете взяти з собою весь офіс та усі комп'ютерні розваги, вирушити на бізнес-зустріч чи на природу, продовжуючи при цьому брати участь у справах компанії чи грати в улюблені ігри. Саме через це ноутбуки та подібні до них мобільні пристрої завоювали величезну популярність.

Проте настає момент, коли надійний ноутбук змушує вас задуматися. Його можливостей, якими ви пишалися ще два роки тому, тепер вже чітко не вистачає. Час йде, нові програми стають все вимогливішими до ресурсів, і ось вже не вистачає місця на жорсткому диску, не вистачає обсягу оперативної пам'яті, не вистачає потужності процесора. Деякі люди в цей момент дізнаються нове слово - "оновлення ноутбука".

Оновлення - це заміна деяких компонентів ноутбука на інші, більш вдосконалені. Багато технічно складних пристроїв можна модернізувати без проблем, наприклад, автомобілі чи настільні комп'ютери. А наскільки складно модернізувати ноутбук?

У ситуації, коли можливостей ноутбука стає недостатньо, деякі вперше сумують, що це не стаціонарний комп'ютер. Адже його оновлення - це дуже проста задача. Але ноутбук - це зовсім інша річ.

Давайте детально розглянемо особливості оновлення ноутбука.

Компоненти, які можна легко замінити майже в кожному ноутбуці, - це пам'ять, жорсткий диск, акумулятор та процесор. Вибрати ці компоненти можна по моделі ноутбука на сайті Zeto, де достатньо вписати все в пошук. До цього списку також можна додати CD/DVD-привід, але його заміна майже завжди пов'язана з поломкою, а не з нестачею ресурсів. Компонент, який майже неможливо замінити, - це материнська плата ноутбука. Нижче наведено інформацію про тонкощі заміни кожного з зазначених пристроїв.

Збільшення Обсягу Оперативної Пам'яті


Перше, з чого традиційно починають оновлення власники старих ноутбуків, - це збільшення обсягу оперативної пам'яті. Це дуже проста задача, для вирішення якої достатньо зняти заглушку на задній панелі ноутбука та перевірити, чи є вільні слоти в розділі пам'яті. Також в документації до ноутбука слід дізнатися, який максимальний обсяг карти пам'яті він підтримує - 2 ГБ, 4 ГБ або 8 ГБ. Процес заміни модулів пам'яті, незважаючи на його простоту, може відрізнятися для різних моделей ноутбуків, тому не завадить отримати додаткову інформацію з цього питання.

Оновлення ноутбука: Важливі аспекти та поради

Заміна Жорсткого Диска

Однією з частих причин звертань до сервісних центрів є заміна жорсткого диска ноутбука на більший. Більшість моделей ноутбуків обладнані 2,5-дюймовим жорстким диском, для якого існує широкий вибір різної ємності. У випадку 1,8-дюймового диска вибір може бути обмеженим, але ціни трошки вищі. Слот для 2,5-дюймового диска може прийняти менший 1,8-дюймовий диск через перехідник, але не навпаки.

Якщо ви плануєтезамінити жорсткий диск на більший зі збільшенням швидкості, оберіть диск з іншою швидкістю обертання, такою як 4200, 5400 або 7200 об/хв. Зазвичай диск із вищою швидкістю працює швидше, але споживає більше енергії та виділяє більше тепла, що може бути критичним для ноутбука. Оскільки ноутбуки мають максимально щільне розташування всіх компонентів, гріючийся жорсткий диск може негативно позначитися на сусідніх елементах.

Доцільно звернути увагу на SSD-диски. Їх встановлення надасть помітний приріст швидкості операційної системи, а також знизить енергоспоживання. Крім того, ціни на SSD-диски майже ідентичні звичайним жорстким дискам. Якщо ви бажаєте отримати максимальну швидкість та тривалість роботи ноутбука, вибирайте SSD-накопичувачі.

Заміна Акумулятора


Заміна акумулятора для більшості ноутбуків - це стандартна операція, яку може виконати як сервісний центр, так і ви особисто. Достатньо з'ясувати, який тип акумулятора підходить для вашої моделі, прочитавши документацію або завітавши на офіційний веб-сайт виробника.

Апгрейд Процесора

Якщо заміна процесора можлива для вашої моделі ноутбука, це робиться досить легко. Пам'ятайте, що новий процесор повинен бути тієї ж серії, що і старий. Більш потужний процесор споживає більше енергії та виділяє більше тепла, що вимагає ефективної системи охолодження.

Апгрейд Відеокарти

Заміна відеокарти в ноутбуці - завдання, яке часто неможливо виконати через інтегровану відеопідсистему. У випадку можливості заміни, обмежений вибір та високі ціни роблять цей процес важкодоступним.

Загалом слід зауважити, що апгрейд материнської плати для ноутбука майже нереальний завдання через несумісність конструкцій різних моделей. З урахуванням того, що вартість заміни материнської плати при виході з ладу становить менше половини вартості ноутбука, говорити про її апгрейд не має сенсу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте