Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
04:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У професійно-технічних училищах Дніпра можна безкоштовно опанувати нову професію за спеціальним ваучером

|«« «« »» »»|

Мешканці Дніпра мають можливість пройти безкоштовне перенавчання, опанувати нову у професію у закладах професійної освіти за спеціальним ваучером. Проєкт фінансується коштом державного бюджету, а участь у ньому беруть ПТУ.

«Цей проєкт у місті реалізовує департамент гуманітарної політики, центр зайнятості та безпосередньо заклади професійної освіти. Можна опанувати такі професії, як кухар, кондитер, електрогазозварник, електромонтер, оператор верстатів комп’ютерного керування, будівельні професії тощо. Це робітничі професії. Для зручності містян заклади професійної освіти, де можна пройти перенавчання, розташовані на лівому та правому березі міста. Вони мають ліцензію та відповідну матеріально-технічну базу.

Після закінчення навчання людина отримує свідоцтво державного зразка. Залежно від професії, навчання триває від 3 до 6 місяців. Заклади активно співпрацюють із роботодавцями. Це означає, що людина може одразу після навчання і працевлаштуватися.

Робітничі професії зараз дуже затребувані. Тому безкоштовне перенавчання за ваучером – гарна можливість опанувати нову професію. Управління професійної освіти, освітніх установ допомагає зі збором документів, формуванням груп», — розповіла заступниця директорки департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Оксана Салогуб.

Ваучер на перенавчання видає Державна служба зайнятості.

«Програма з видачі ваучерів на навчання реалізується вже 11 років. Останнім часом вона популярна серед громадян. Люди розуміють, що завдяки новій професії вони можуть кардинально змінити життя, докорінно змінити професійну діяльність. Ваучером на безкоштовне навчання можуть скористатися сім категорій громадян.
Люди старші за 45 років, страховий стаж яких становить не менш як 15 років;
звільнені з військової служби (крім строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, органів цивільного захисту, податкової служби, Бюро економічної безпеки або кримінально-виконавчої служби;
ВПО працездатного віку за відсутності підходящої роботи;
особи, які постраждали через збройну агресію проти України.
А також особи з інвалідністю за відсутності підходящої роботи;
особи, які в період воєнного стану в Україні дістали поранення або травми внаслідок військової агресії.

Ваучером не можуть скористатися особи, які перебувають на обліку у центрі зайнятості як безробітні. Для них є інша програма навчання. Особи без спеціальної освіти також не можуть отримати ваучер», — зазначила Тетяна Кардель, заступниця начальника відділу активних програм зайнятості Дніпропетровського обласного центру зайнятості.

Вона також додала: «Аби отримати ваучер на перенавчання, необхідно звернутися до центру зайнятості. Мати при собі паспорт, трудову, ідентифікаційний номер, документ про освіту. У Дніпрі за 5 місяців цього року ваучер на перенавчання отримали близько 500 людей».

У державному професійно-технічному навчальному закладі «Дніпровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу» за ваучером навчають на кухарів.

«Навчання триває п’ять місяців. Маємо дві обладнані майстерні, де є професійне устаткування. Серед іншого це плити, дві професійні піца-печі та інше кулінарне приладдя. Практику люди проходять у роботодавців. Це і кафе, ресторани, куди після закінчення навчання люди часто і працевлаштовуються. Наш заклад за програмою ваучера планує навчати ще й на кондитерів», — додала керівниця згаданого навчального закладу Ніна Войтович.

Більш детальну інформацію про ваучер на навчання можна отримати за телефоном: 380 95 677 54 40 (з 09:00 до 17:00 з понеділка по п’ятницю) чи за посиланням.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (16)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті