Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
22:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині браконьєр наловив сітками 135 кг риби, завдавши 264 тисяч грн збитків

На Дніпропетровщині браконьєр наловив сітками 135 кг риби, завдавши 264 тисяч грн збитків

Рибпатрульні Дніпропетровщини викрили браконьєра 9 травня 2024 року на річці Саксагань біля с. Чумаки Кам'янського району Дніпропетровської області.

Чоловік ловив рибу з гумового човна забороненими знаряддями лову. За допомогою 12 сіток браконьєр видобув 135 кг риби: 76 карасів сріблястих, 25 раків, 23 лящі, 4 окуні та 3 судаки. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 264,7 тисяч грн.

На чоловіка склали адмінпротокол. Наразі розглядається питання про відкриття кримінального провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконні заняття рибним, звіриним або іншим водним видобувним промислом).

Човен та сітки вилучені слідчим. Незаконно здобуту рибу передали суб'єкту господарювання, з яким укладено договір про відповідальне зберігання продукції.

Нагадуємо, що зараз на Дніпропетровщині діє нерестова заборона на лов риби та раків.

Звертаємо увагу, що з 2021 року уряд збільшив таксу за незаконний лов риби. Наприклад, один сріблястий карась вважається збитком у 1581 гривні, а сазан – у 3706 гривень. Усі кошти, отримані за відшкодування завданих збитків унаслідок порушення правил рибальства, надходять до місцевих бюджетів. Детальніше про розмір такс можна почитати на урядовому порталі.

Про браконьєрів та незаконний збут риби прохання повідомляти на «гарячу лінію» рибпатруля (096) 400-02-50.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті