Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
12:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Прибирання напередодні поминальних днів: як наводять лад на кладовищах Дніпра

Прибирання напередодні поминальних днів: як наводять лад на кладовищах Дніпра

Поминальні дні вже незабаром. В цей період, зазвичай, містяни приходять на кладовища для прибирання біля могил своїх родичів.

Зазвичай, після таких прибирань залишаються величезні гори сміття утилізація якого буває дуже трудоємкою… Але в цьому році, співробітники КП “Міська ритуальна служба” та представники підрядної організації зробили все можливе, щоб попередити накопичення сміття на кладовищах.

На великих дорогах, торік, були встановлені спеціальні контейнери, куди слід скидувати сміття.

«В тому році встановили 50 контейнерів-мультиліфтів. На кожному контейнері є, з обох боків номера телефонів, на які ви можете звернутись і ми вивезем це сміття завчасно. Працюють люди на цвинтарях, виносять сміття на площадки і ми це все вивозимо. Штучних квітів стає все менше. Дякуємо свідомим містянам», - прокоментував Олексій Герасимович, представник підрядної організації з утримання кладовищ.

Також на кладовищах регулярно працюють комунальники, які прибирають сміття біля могил, виносячи його на площадки та до контейнерів. На самих могилах робітники не мають права прибирати. Окрім того, на міських кладовищах працює важка техніка - самоскиди\трактори\навантажувачі. Контейнери зі сміттям вивозять регулярно, по заповненню. Також при його переповненні містяни можуть звернутись на номер телефону і повідомити співробітників КП.

«Це повністю автоматизований процес. Проходить він за принципом заміни одного контейнеру на другий. Заповнений контейнер за допомогою спецтехніки вивозиться і порожній контейнер на його місце ставиться», - розповів Валерій Тєтякін, директор КП ”міська ритуальна служба”.

Комунальники закликають - для збереження чистоти і порядку на об’єктах благоустрою - не накопичуйте сміття на могилах, біля могил та на вузьких стежках, звідки його складно дістати. Також не слід використовувати штучні квіти, адже вони заподіюють величезну шкоду екології. Давайте дбати про оточуюче середовище разом!

Як саме прибираються міські цвинтарі та які нововведення упереджують накопичення сміття - дивіться в сюжеті «Дніпра Оперативного»:

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ага,  (08.05.24 19:11): а у нас на кладбище (пр. Мира) как были кучи с мусором прям возле могил, так и остались. Что уберём сами, снова прямо на могилы кидают! "Люди"... Есть и большой кузов, поставили ,так это на центральной асфальтированной дороге, туда "людям" далеко нести мусор. Відповісти | З цитатою
Igor  (03.05.24 20:10): На Лоцкаменском кладбище убрали горы мусора, которые уже закаменели и не вывозились последние лет 20. Установлен новый огромный контейнер. Неожиданно. За это спасибо. Відповісти | З цитатою
Житель города.  (03.05.24 10:27): Вчера был на Сурско - литовском кладбище убирал у родственников никаких контейнеров не видел. Відповісти | З цитатою
гость  (03.05.24 10:07): На Сурско - литовском кладбище таких контейнеров не наблюдается. А мусор по прежнему выкидывают хаотично, зачастую даже на заброшенные могилы. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті