Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі помер відомий письменник та журналіст

У Дніпрі помер відомий письменник та журналіст

На 87-му році не стало ветерана журналістики Дніпра Олександра Дем'яновича Давидова.

Олександр Давидов був найталановитішим журналістом та письменником, автором 18 книг. Величезну популярність та повагу він здобув як керівник видавництва «Журфонд» обласної спілки журналістів. Він очолював Журфонд 30 років, за які у видавництві було видано сотні книг про історію нашого міста та краю, про талановитих людей Дніпропетровщини. Про багато з цих книг писав і Міський сайт.

Слова співчуття щодо смерті колеги опублікували у Дніпропетровській обласній організації НСЖУ:

«Гірка новина сколихнула журналістську спільноту – на 87 році життя після тяжкої хвороби перестало битися серце члена Національної спілки журналістів України, шанованого ветерана журналістики Дніпропетровщини, директора «Журфонду» Дніпропетровської обласної організації НСЖУ Олександра Дем’яновича ДАВИДОВА.

Олександра Давидова по праву називали легендою дніпропетровської журналістики. У його багатій творчій біографії - робота в низці газетних видань, зокрема в таких як «Прапор юності», «Днепровская правда», «Комсомольское знамя», «Водный транспорт». Олександр Дем’янович автор 18 книг, які є своєрідним літописом його журналістського часу. За 30 років діяльності видавництва «Журфонд» у світ вийшли сотні книг про людей, про історію ріднокраю, і проза, і поезія. На вимоги часу, як реакція на події російсько-української війни, була створена серія «Книжок-блискавок».

Понад шість десятиліть Олександр Давидов присвятив Спілці, половину з яких – секретарем ветеранської організації ДОО НСЖУ.

Важко усвідомлювати, що Олександр Дем’янович Давидов вже пішов у засвіти. Але залишається пам’ять.

Правління Дніпропетровської обласної журналістської організації глибоко сумує та висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам.

Схиляємо голови...».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті