Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
07:35

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

БК «Прометей» вышел в Финал четырех Кубка Украины

БК «Прометей» вышел в Финал четырех Кубка Украины

Баскетбольный клуб из Слобожанского под Днепром уверенно победил своих соперников по 1/8 и ¼ финала кубка.

Игры прошли в Слобожанском и стали настоящим подарком для поклонников этого клуба. Напомним, что основной состав «Прометея» вот уже два года выступает за рубежом. А его молодежный состав является безусловным лидером чемпионата высшей лиги, претендуя на выход в Суперлигу Украины. А еще этот состав выступает в Кубке страны.

Сначала в 1/8 слобожанцы переиграли коллег по высшей лиге из Николаева. А потом разгромили клуб Суперлиги из Львова «Политехнику-Галичину».

Подробней об этих матчах сообщил БК «Прометей»:

«"Прометей" у конкурентному кубковому протистоянні переміг "Ніко-Баскет" і вийшов до 1/4 фіналу турніру

«БК "Прометей" - БК "Ніко-Баскет" (Миколаїв) - 84:76 (27:18, 19:28, 21:17, 17:13).

Поєдинком у Слобожанському з "Ніко-Баскетом" із Миколаєва "Прометей" стартував у Кубку України. "Титани" вже тричі цього сезону, і саме у Слобожанському, перемагали свого суперника, проте сьогодні це мало не таке велике значення. У будь-якому виді спорту у Кубка свої закони, і протистояння "Прометея" та "Ніко-Баскета" стало зайвим підтвердженням цього.

Обидві команди чудово налаштувалися на матч, і вже стартова чверть вийшла динамічною та змiстовною з ігрової точки зору. Суперники чудово атакували кошик опонента здалеку (4 успішні спроби з 8 у "Прометея" i 3 з 7 - у "Ніко-Баскета"). Ще в першій половині чверті підопічним Олександра Пащенка вдався ривок 8:0, що багато в чому зумовило їхній успіх у цьому десятихвилинному відрізку.

У другій чверті інтрига у протистоянні взагалі розцвіла яскравими барвами. Просто в ударі був колишній гравець "Прометея-2-ДДТУ" Владислав Орзул. У першій половині гри він приніс команді з Миколаєва 19 очок, при цьому реалізувавши 5 із 8 триочкових кидків. Баззер Владислава зробив рахунок у протистоянні рівним (46:46), з чим команди і пішли на велику перерву.

Пауза у грі затягнулася через повітряну тривогу. Конкурентна боротьба спостерігалася на паркеті й у наступні 20 хвилин. Вже в середині заключної чверті в активі Орзула був дабл-дабл і його результативністю підтримав Богдан Лук'ян. У "Прометея" у цьому протистоянні були свої снайпери: Михайло Бублик, Денис Клевзуник та Ігор Клімов.

Події у протистоянні розвивалися таким чином, що вперше цього сезону матч за участю "Прометея" увійшов у клатч. На початку 39-ї хвилини здалеку влучив Ігор Клімов, зробивши тим самим для своєї команди гандикап "+8". Як виявилося трохи пізніше, Ігор поставив переможну точку в цьому цікавому протистоянні - 84:76 на користь "Прометея".

"Прометей" у чудовому стилi переміг представника Суперлiги "Полiтехнiку-Галичину" і вийшов до Фіналу чотирьох Кубка України

БК "Прометей" - БК "Полiтехнiка-Галичина" (Львiв) - 88:44 (24:16, 24:8, 16:18, 24:2). 18 лютого. Кубок України. 1/4 фiналу. Слобожанське. СК "Слобожанський".

У заключному поєдинку слобожанського бабла Кубка України за першу путівку до півфіналу турніру боролися "Прометей" та львівська "Політехніка-Галичина". У міжсезоння "титани" активно проводили контрольні матчі з представниками Суперліги, проте, звичайно ж, сьогоднішнє протистояння мало набагато більшу значимість. Поєдинок, крім усього іншого, мав продемонструвати, чи здатна команда Олександра Пащенка вирішувати зараз серйозні завдання не лише у Вищій лізі.

"Прометей" із честю витримав це випробування. Досить сказати, що наша команда взагалі не дозволила супернику вести в рахунку по ходу матчу, починаючи зі стартового ривку 6:0 у перші дві хвилини протистояння. У "титанів" у стартовій чверті не виходили триочкові кидки (5 невдалих спроб), проте вони зуміли успішно використати чималу кількість інших опцій у нападі, у тому числі й індивідуальні проходи. Вже на 7-й хвилині гандикап "Прометея" досяг двозначної позначки, а в другій чверті домінування нашої команди стало ще явнішим. Їй нарешті почали вдаватися й атаки здалеку (Дмитро Клебан та два влучання Михайла Бублика). У підсумку на велику перерву команди пішли за дворазової і водночас майже в два десятки пунктів переваги господарів паркету - 48:24.

Натомiсть після великої перерви гостям вдався ривок 6:0, проте ще в чвертi N3 майданчик через п'ять фолів достроково був змушений залишити один із лідерів "Політехніки" Максим Сафонов. Вкрай обмеженому ростеру львів'ян після цього стало набагато складніше вирішувати завдання врятувати матч.

"Політехніка-Галичина" зуміла забрати третю чверть, проте з мінімальною різницею (18:16), а в заключному десятихвилинному відрізку "Прометей" знову був значно сильнішим за свого суперника і спокійно довів гру до переможного завершення - 88:44.

Наша команда вперше у своїй історії досягла півфінальної стадії Кубка України. Фінал чотирьох турнiру заплановано провести у березнi».

БК «Днепр» проведет свои кубковые матчи в начале марта. Сначала днепряне сыграют 2 марта с одесской БИПой, а потом – с победителем пары «Черкасские мавпы» - «Кривбасс».

Фото БК «Прометей».






Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте