Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 05 червня 2024
23:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ким були у мирному житті герої 128-ї Дніпровської бригади ТРО

Ким були у мирному житті герої 128-ї Дніпровської бригади ТРО

Ця бригада була сформована в перші дні Великої війни, і на захист України стали люди різних мирних професій.

На сторінці 128-ї окремої бригади сил ТРО регулярно розповідають про її воїнів. У мирному житті це були люди з різною долею, різними професіями.

Але коли в нашу країну вторгся підступний агресор, усі вони стали на опор рашистам.

Віталій до війни був проектувальником меблів, а Микита – майстром тату-салону.

Про їхню долю після початку Великої війни у 128 бригаді розповіли таке:

«Віталій за фахом проектувальник меблів, але після повномасштабного вторгнення він пройшов курси такмеду і тепер рятує життя бійців безпосередньо на лінії зіткнення.

Коли поранених немає - він такий же воїн, як і решта підрозділу, бере участь у бойових діях. У нього понад 60 врятованих поранених. Віталій каже, що після Перемоги мріє працювати фельдшером на “Швидкій допомозі”, бо вже отримав неймовірний досвід роботи у найважчих ситуаціях і не уявляє, як можна повернутися до спокійного життя.

А Микита у цивільному житті був відомим майстром тату, який успішно працював у тату-салонах Дніпра і Києва. На згадку про ті часи у нього залишилися власні татуювання. Одне з них - пакетик чаю на руці. У дружини такий самий, щоб коли бралися за руки нитки цих пакетиків перепліталися один з одним.

Коли почалося повномасштабне вторгнення російської орди Микита не сумнівався у тому, що треба робити - він прийшов добровольцем у перший день створення нашої бригади. Тоді навряд чи і він сам думав, що з цивільної людини перетвориться на фаната військової справи, який оволодіє ледь не всіма видами озброєння, що колись потрапляло в бригаду.

Кожну вільну мить Микита витрачав на воєнну освіту і за рік став бойовим інструктором, а потім і отримав додаткову підготовку у Британії. Єдине, що він категорично відмовився - це бити під час служби нові тату. Каже, що якби хотів працювати тату-майстром, то залишився б у цивільному житті, але обрав шлях воїна, і буде йти по ньому до самої перемоги, а вільний час краще присвятити бойовій підготовці.

Наразі Микита лікується після важкого поранення. Разом з побратимами він на милицях прийшов до музею 128 бригади у Дніпрі, де відтворене перехрестя, з якого почався бойовий шлях його підрозділу. Каже, що обов’язково повернеться, бо шлях до мирного життя проходить лише через Перемогу».

Фото - 128 бригада ТРО.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті