Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Матимемо серйозний дефіцит»: в Україні з настанням морозів повернуться відключення світла

«Матимемо серйозний дефіцит»: в Україні з настанням морозів повернуться відключення світла

В Україні з настанням холодів можуть повернуться відключення світла. Усе — через пошкодження енергетики, яку завдали російські ракетні удари. Перші відключення вже відчули на собі мешканці Києва під час нещодавньої масованої атаки дронами. 

Про це повідомляє Media Center Ukraine

За прогнозами синоптиків, у західному регіоні України очікуються сніг, заморозки та сильні вітри. Експерти зазначають, що через це неодмінно виникнуть проблеми зі світлом. 

Як зазначив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, енергетики робили все можливе, щоб підготуватись до зими, однак пошкодження були дуже серйозні. І вдалося відремонтувати 50% від усього об’єму. 

Відключення світла знову повертаються 

За словами Харченка, ворог своїми діями захопив та пошкодив близько 50% об’єктів української генерації. І близько 70% вугільної. Він додав, що кожен градус пониження температури стає критичним для енергетики.

“З пониженням температури, а пониження температури на кожен градус Цельсія означає зростання попиту десь на 200 МВт. Це означає, що на один градус Цельсія треба включити один енергоблок, а включити немає чого…При температурі мінус 8, 10, 15 градусів ми матимемо серйозний дефіцит”, — зазначає експерт. 

Харченко додав, що неодмінно настане той момент, коли споживання почнуть обмежувати в пікові години — з 8-10 ранку і з 17-21 години. За його словами в українці є лише два шляхи: 

  • серйозно економити й відключати бойлери, праски тощо;
  • або відключення світла протягом 2-3 годин щодня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


горожанин  (30.11.23 09:48): Давайте вспомним начало этого года. В январе были отключения. Потом приехала делегация из ЕС и спустя неделю отключать свет перестали. Хотя в феврале тоже были морозы. Потом нам подняли тарифы (хотя гарант обещал, что этого во время войны не будет), якобы для того, чтобы полученные средства направить на ремонт энергетических объектов. Причем эти объекты частная, а не государственная собственность, как известно. Почему простые люди должны скидываться на ремонт оборудования, принадлежащий олигарху? И где все те деньги, которые запад выделял на восстановление украинской энергетической системы?
А теперь нас опять готовят к отключениям.
Может пора национализировать энергетику?
Відповісти | З цитатою
сом  (29.11.23 15:05): продавайте меньше чтобы дефицита не было, ворюги. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті