Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
06:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Спалахів гепатиту А та коронавірусу у Дніпрі немає»: лікарі про інфекційну ситуацію у місті

|«« «« »» »»|

Інфекційна ситуація під пильним контролем медиків Дніпра. З настанням осені очікується зростання сезонних захворювань, проте у нашому місті спалахів будь-яких інфекцій наразі не фіксують.

Це стосується і гепатиту А, який нині вирує в одній із областей України. У Дніпрі у вересні було всього два випадки цього захворювання. Станом на сьогодні у місті їх немає.

За словами лікарів-інфекціоністів, ця недуга передається через фекально-оральний шлях. І щоб себе уберегти від неї, треба пити кипʼячену/бутильовану воду, завжди мити руки теплою водою з милом або ж знезаражувати антисептиком. Також важливо не користуватись чужими кухонними приладами.

«Це захворювання небезпечне тим, що може вражати велику кількість людей, адже вірус може потрапити у водопровід або навіть у їжу. Симптоматика дуже схожа на звичайну ГРВІ або грип. Тобто може з’явитись ломота у суглобах, втомленість, головний біль, підвищена температура тіла. Але в подальшому у пацієнта виникає жовтяниця: склера, а також шкіра стають жовтуватого кольору. Також темніє сеча, відповідно можуть бути й інші проявлення, наприклад, послаблення калу або ж нудота. Також фіксується біль та важкість у правому підребер’ї. Але бувають випадки, коли у людини може одразу з’явитись жовтяниця без проявів ГРВІ. Тож треба не зволікати і звертатись до лікарів, які зможуть поставити вам точний діагноз, тим паче є і тести, що вам зроблять у лікарні», – прокоментував лікар-інфекціоніст Микола.

Щодо COVID-19. Ситуація теж під повним контролем, каже пан Микола:

«Як ми вже казали раніше, що прийде час і COVID-19 не буде вважатись спалахом, а буде вже як сезонне захворювання. Нині у місті дійсно є збільшення хворих на цей вірус, але у порівнянні з минулими роками агресивності, як це було у 2020-2022 роках, ми не бачимо. Нині ж наш заклад повністю готовий приймати пацієнтів: у лікарів вже є трирічний досвід роботи з цим вірусом, ми повністю забезпечені всіма матеріалами та ліками – готові до будь-яких викликів».

Аби убезпечити себе, потрібно не лише дотримуватись правил гігієни, але й вакцинуватись, каже сімейна лікарка Ніна.

«Вакцинація у Дніпрі триває, проте не так багато, як це було до війни, приходить дніпрян і гостей міста. Хоча в нас є необхідні вакцини проти COVID-19 та інших інфекційних захворювань, аби записатись на вакцинацію, спершу ви маєте прийти до сімейного лікаря, який надасть вам рекомендації щодо цього процесу», – прокоментувала пані Ніна.

У Дніпрі працюють 12 центрів вакцинації, де можна отримати щеплення проти COVID-19. У вихідні працюють 2 з них: по одному на лівому та правому березі. На сьогодні в Дніпрі зроблено понад 1 140 000 щеплень проти коронавірусу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (9)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті