Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Лекції щодо здорового способу життя для слухачів УТВ – одні з найпопулярніших

|«« «« »» »»|

Як правильно харчуватися, яким спортом можна займатися та що потрібно робити, аби жити повноцінним життям. Про все це розповідають в «Університеті третього віку» (створеному з ініціативи міського голови Бориса Філатова) на лекціях по здоровому способу життя.

Одну з таких 17 жовтня відвідав директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько. Він цього дня є черговим по місту.

«Це одна з найпопулярніших лекцій в УТВ. Вони проходять двічі на тиждень. З початку року вже відбулось близько 100 таких занять. Кожну лекцію відвідують близько 50 наших учасників. Такі заняття корисні для слухачів, вони дізнаються найголовніше – як бути здоровішими», – зазначив Артем Нідєлько.

Пані Наталія переселенка з Сєвєродонецька. У квітні торік переїхала до Дніпра разом із чоловіком. Про «Університет третього віку» дізналася 2 тижні тому. Вирішили не гаяти часу і записалися на лекційні заняття. Далі в планах – заняття з китайської гімнастики «Плейстик».

«УТВ – це просто моя віддушина. Мені тут дуже цікаво. Серед нас – активні та позитивні люди. Мені дуже імпонують лекції щодо правильного способу життя, здорового харчування. Нам розповідають про те, як побудувати свій розпорядок дня, підібрати собі раціон, що можна, а що ні, як це діє на наш організм. Усі ці знання я використовую, оскільки уважно ставлюся до свого здоров’я. Мені хочеться жити довго та весело», – каже учасниця УТВ Наталія Дубова.

Проводить лекції зі здорового способу життя Анастасія Гарбузюк. Викладачка говорить: її завдання пояснити більш детально слухачам, як жити здорово, аби було довголіття, комфортне та якісне життя. І це все можна зробити в сучасних реаліях:

«На лекції розказую про харчування, сон, як правильно генерувати емоції. Нині такий час, коли наші емоції беруть гору над нами. Розповідаю, як якісно балансувати і жити класно, ділюся інноваційним досвідом, розказую як живуть інші країни», - каже викладачка Університету третього віку Анастасія.

Також учасники УТВ постійно відвідують і культурні заходи. Для слухачів організували екскурсію до Музею історії Дніпра.

«Культурні заходи, організовані УТВ, щомісяця відвідують близько 3 тис. наших слухачів. Це виставки, походи до театрів, музеїв. Нашим слухачам дуже подобаються такі заходи. Вони психологічно розвантажуються, духовно збагачуються, ведуть повноцінний, різноманітний спосіб життя попри складні часи, в яких перебуває наша країна», - сказав Артем Нідєлько.

Екскурсії до Музею історії Дніпра відновили на початку жовтня. Це було побажання учасників УТВ.

«З УТВ ми співпрацюємо вже не перший рік. Радо приймаємо від них групи на екскурсії та на інші різноманітні заходи. Це завжди шалений ажіотаж. Ми раді бачити великі групи, велику зацікавленість людей поважного віку на наших екскурсіях. Ми дуже пишаємося, що багато відвідувачів, які вперше потрапляють до нас на екскурсії в рамках співпраці з УТВ, стають нашими постійними відвідувачами, приходять сім’ями, приводять онуків, дітей», – розповідає директорка КП «Музей історії Дніпра» Олександра Бірюкова.

Нині учасниками УТВ є близько 15 тисяч людей, серед них 1 тисяча – це ВПО. З початку року до УТВ прийшли ще 1 187 людей.

До проєкту «Університет третього віку» можуть долучитися жінки віком від 55 років, чоловіки – від 60-ти. Необхідні документи: паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення, довідка про взяття на облік (для ВПО). Їх потрібно принести за адресою: Старокозацька, 40-Б. Телефони: (093) 134-46-69, (068) 753-71-71, (093) 264-50-34, (099) 607-56-97 (вайбер).

Gorod.dp.ua на Facebook.


Vlad  (18.10.23 22:44): супер звичайно ... сподіваємося що після війни, буде також і комплексна діагностика яка дозволяє не тільки оцінити стан здоров'я, а й своєчасно виявити ризик розвитку тих чи інших захворювань, а також аналіз крові на біохімію дає змогу оцінити метаболізм, рівень гормонів, вітамінів і тих чи інших найважливіших для організму мікроелементів і взагалі оцінити стан організму загалом. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті