Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
06:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Зарплати українських чоловіків на 19% вищі, ніж у жінок: названо причини

Зарплати українських чоловіків на 19% вищі, ніж у жінок: названо причини

В Україні розрив в оплаті праці між чоловіками та жінками становить 18,6%. Цей показник у нашій країні є нижчим за світовий, але більшим, ніж в багатьох країнах Європейського союзу.

Про це повідомив Уповноважений з прав людини Павло Лубінець. За його словами, основними причинами цього явища є систематична дискримінація та недооцінка праці жінок.

"Вдосконалення трудового законодавства, подолання стереотипів роботодавців, підвищення рівня мотивації жінок - головні засади того, аби тенденція до скорочення ґендерного розриву в оплаті праці в Україні стала стійкою та незворотною", - зазначив він.

Зарплата українців
У серпні 2023 року середня зарплата українців зросла і складає 17500 гривень, що на 500 гривень перевищує показник липня. Зростання відбулось у Київській області (до 19275 гривень), Львівській (до 17500 гривень) та Одеській (до 17500 гривень).

За прогнозом Міністерства економіки, середньомісячна зарплата українців у 2024 році зросте майже на 4 тисячі, до 21852 гривень.

Тим часом, Кабінет міністрів у проекті держбюджету на 2024 рік заклав двоетапне підвищення мінімальної зарплати. Також уряд планує провести наступного року індексацію пенсій.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Бегемот  (22.09.23 06:22): В правах М и Ж давно уже равны. Но далеко не все женщины имеют желание ими пользоваться. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Морозенко  (19.09.23 12:36): Нужно женщинам сказать, что они в данный момент мужчины и им заплатят зарплату мужчин. Відповісти | З цитатою
Лидия  (19.09.23 11:07): Неравноправие есть.И его надо устранять.А то, что женщины не поднимают тяжелое часто, то они ведь РОД продолжают , кроме работы.Это просто надо учитывать.А женщин ученых и талантливых руководителей , гораздо больше.Они тоньше психологически и потому такая работа у них получается лучше Відповісти | З цитатою
ггг  (18.09.23 22:39): так а за какие тогда мужику айфон бабам дарить?))) Відповісти | З цитатою
.  (18.09.23 20:50): Нужно поработать сверхурочно, поехать в командировку, перевыполнить план, взять на себя больше ответственности, рискнуть - берешь, соглашаешься и получаешь больше зарплату. Мужчина это будет или женщина работодателю без разницы.
Но чаще на подобные переработки, дополнительные риски и ответственность соглашаются именно мужчины. У женщины есть семья, у нее есть дом, у нее есть куча других вопросов, а работа - это лишь малая часть её жизни.
И что делать? Как уравнять зарплаты? Выход один - нужно просто обязать женщин работать наравне с мужчинами. Например, в КЗоТ уже убрали запрет женщинам работать на вредных и опасных производствах. Бурные аплодисменты - теперь на вредных производствах будут гробить свое здоровье не только мужчины, но и женщины. А вы как думали? - просто поднимут зарплаты ни за что?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті