Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Лавандовий дім» став окрасою Дніпра

|«« «« »» »»|

Понад 10 років на 12-му кварталі у своєму будинку та дворі створює справжню казку дивовижна художниця-самородок Ольга Рекун.

Прагнення прекрасного живе в душі цієї жінки, про яку Міський сайт розповідав не раз. Хоча її професія не була пов'язана з творчістю, вона все життя прагнула мистецтва. Стала чудовим самодіяльним художником, прикрасивши прекрасними картинами спочатку свою квартиру, потім під'їзд старого 2-поверхового будинку на 12-му кварталі, в якому вона живе.

А потім її енергія виплеснулася назовні цієї будівлі.

Разом із сусідами-помічниками вона зробила казковим та гарним двір. На стінах будинку з'явилися незвичайні малюнки. А потім, отримавши грант Бюджету участі, Ольга Трохимівна змогла перетворити весь будинок. За незвичайний фіолетовий колір та казкові сюжети малюнків його давно називають «лавандовим».

Мрії художниці сягали ще далі. У неї були плани так само зробити яскравими будинки в цілому кварталі. Але цим мріям завадили спочатку пандемія, тепер – війна.

Але лавандова казка в окремо взятому будинку та дворі продовжує жити та розвиватися. У цій казці побувала відома дніпровська екскурсоводка Леся Логашова, поділившись такими враженнями:

«Предлагаю просто посмотреть фото.

С какой любовью к своему жилищу, работал здесь художник.

Людмила Сердюковская рассказала про художницу, сотворившую такую красоту:

«Я живу недалеко от этого домика, поэтому знаю его историю. Автор и исполнитель проекта - художница Ольга Рекун , жительница соседнего дома. Проект "лавандовый домик", как мы его называем, был выполнен около 10 лет назад. Он тогда выиграл какой-то грант, была выделена помощь: краски и другие материалы. Получилось красиво и качественно, прошло уже не так мало лет, а домик в отличном состоянии. Все остальные работы внутри двора Ольга делает сама, своими силами и с участием неравнодушных соседей».

Фото з архіву Міського сайту та Лесі Логашової

Gorod.dp.ua на Facebook.


Не "патриот" - не идиот  (01.09.23 12:20): Красотища! Вот бы, весь город сделать таким же ярким и красивым!.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті