Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Було дуже багато розбитого скла, каміння»: після ракетного удару рф дайвери очистили басейн у Дніпрі

«Було дуже багато розбитого скла, каміння»: після ракетного удару рф дайвери очистили басейн у Дніпрі

У Дніпрі дайвери очистили від скла та каміння дно басейну, який був пошкоджений внаслідок російського ракетного удару 15 серпня. Під час обстрілу в закладі частково вибило вікна, понівечило стелю та стіни.

Басейн чистили понад три години, розповів Суспільному лідер об'єднання Free дайверів Павло Мосейчук.

Разом зі співробітниками закладу прибирати наслідки обстрілу допомагало об'єднання дайверів "Dive Drive School", розповів лідер спільноти Павло Мосейчук.


"Я знав, що в місті є прильоти, але куди саме — я дізнався ближче до одинадцятої. Земля, яка залетіла в басейн з вирви, це все прибирали наші друзі "Dive planet". Це спільнота, дайвери, і ось вони потрапили сюди перші, вони не змогли працювати під водою, бо заморилися зранку", — каже лідер об'єднання Free дайверів Павло Мосейчук.

Чоловік розповідає, що інша дайверська спільнота надала їм балони для пірнання.

Басейн чистили понад три години, каже Павло Мосейчук, деякі дайвери не витримували такого фізичного навантаження.

"Коли людина знаходиться під водою, вона втрачає багато енергії, і знаходитись під водою три години — це така потужна праця. Мені взагалі люди казали: "А чому ви не спустите воду в басейні?". Тут, якщо я не помиляюсь, близько шести тисяч кубів води, і це 450 тисяч гривень плюс-мінус. Я підрахував, коли мене запитали. "А скільки коштує замінити воду?", — розповів він.

Дно чистили вручну щіткою та за допомогою пилосмока, каже Павло Мосейчук.

"Він сам занурюється. У нього є такий пульт та процесор. І сам пилосмок він розумний, знає, де межі басейну. Він сам їздить по басейну і сам збирає бруд. Лише є там одна така вада в нього, що він не збирає великий бруд. Він збирає волосся і пил, це він нам допомагав збирати, а каміння скло і все інше нам доводилося збирати руками", – каже чоловік.

Адміністраторка закладу Тетяна Храновська згадує, на роботу приїхала близько шостої ранку та побачила масштаб пошкоджень.


"Це був просто жах, так як дуже було понівечено саме приміщення басейну, сам басейн, було дуже багато розбитого скла, каміння", — розповіла жінка.

Тетяна Храновська каже, басейн продовжують прибирати, а також усувати руйнування в інших приміщеннях спорткомплексу, тому розпочали збір на відновлення приміщення. Коли відбудеться офіційне відкриття для відвідувачів поки що невідомо.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


не Ч  (24.08.23 21:28): вам человек верно написал про слив воды. Мелкие стёкла не осядут на дно никогда - их будет просто поднимать постоянно движением воды. Те, которые попадут в систему очистки, - повредят её. А стоимость системы очистки куда больше, чем заменить воду. Единственный способ очистить качественно - слить воду и очистить чашу бассейна. Иначе травм среди посетителей не избежать, и продолжаться это пока не сольют воду.

Да и по воде вам бы хоть немного задумываться о том, что читаете. 6000 кубов воды по 31,36 грн за куб = 182 тыс грн. Неужели вы так плохо учились в школе, что не можете навскидку понять, что там и близко не будет "450 тысяч плюс-минус"?

ДумайТЕ...
Відповісти | З цитатою
не вася  (22.08.23 10:51): Є гарне українське слово "пилосос", навіщо оце "пилосмок", "пилотяг" - аби зоригінальначати та забруднити українську мову ? Відповісти | З цитатою
Ч  (22.08.23 00:22): Герой на герое героем погоняет? Слить воду с бассейна, неа? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті