Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мінцифри успішно здійснило бета-тестування кабінету моряка

Мінцифри успішно здійснило бета-тестування кабінету моряка

Міністерство цифрової трансформації повідомило про перший успішний бета-тест кабінету моряка.

Вахтовий механік подав заяву через портал "Дія" та отримав підтвердження кваліфікації онлайн, пише УНН.

"Маємо перший успішний кейс бета-тестувальника кабінету моряка: вахтовий механік подав заявку через портал Дія, пройшов перевірку, отримав сповіщення про готовність. Швидко. Зрозуміло. Прозоро. Електронний образ документів зараз він бачить на порталі в особистому кабінеті, фізично отримає його через довірену особу після повернення з рейсу", - йдеться в повідомленні.

У Мінцифри зауважують, що раніше близько 150 мільйонів доларів потрапляли в кишені корупціонерів щороку, через те що державний реєстр моряків перебував у приватних руках. Зазначається, щоб скласти іспит, оформити документ чи пройти медкомісію, моряк був вимушений дати хабаря від трьох до восьми тисяч доларів.

"Підтвердження кваліфікації моряка - складна, бюрократична й корумпована процедура. Вона створює білі плями в нашому бюджеті. Щоб змінити ситуацію, запускаємо оформлення документів онлайн у Дії. На порталі буде доступний повний перелік послуг - від отримання кваліфікаційного документа, запису на іспит CES 6.0. до можливості подати апеляцію в разі відмови у видачі", - поінформували у міністерстві.

Наразі триває фінальний етап перед запуском послуги, фахівці допрацьовують технологію та вже незабаром запустять її для всіх українців. Електронні послуги для моряків на порталі "Дія" реалізуються Мінвідновлення та Адміністрацією судноплавства в співпраці з Мінцифрою за підтримки USAID/UK aid проєкту "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS".

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров 22 червня анонсував 5 нових сервісів, які будуть доступні у сервісі "Дія".

Gorod.dp.ua на Facebook.


Fletcher  (05.08.23 03:14): Трудно быть богом - Трудно быть
богом
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті