Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На руїнах розквітли троянди: Володимир з Ольгиного Херсонської області мріє про повернення у рідну хату

На руїнах розквітли троянди: Володимир з Ольгиного Херсонської області мріє про повернення у рідну хату

На місці його будинку – руїни, але на подвір’ї таки розквітли троянди. В Ольгиному Херсонської області у Володимира було все. Затишна домівка й улюблена робота. Чоловік трудився на агрофірмі. Працював трактористом. Та російські військові позбавили його нажитого, окупувавши село.

«Села, якими ми опікуємося за проєктом «Пліч-о-пліч», пройшли через окупацію. Місяцями там «панував» ворог. Після себе залишив руїни. Сотні понівечених будинків, які потребують поточного ремонту. Там замінюємо дахи, вікна, двері. Лагодимо фасади. За другою чергою візьмемося за ті, що потребують капітальних робіт», – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

У хаті Володимира все було облаштовано для комфортного життя. Та нині на подвір’ї замість охайної оселі – руїни. Чоловік побачив їх, повернувшись з евакуації.

«Наш будинок зруйнували. Моєї тітки хату спалили. По селу жодного вцілілого приміщення, – ділиться житель Ольгиного Володимир. – Залишилися ми фактичного без нічого, бо виїжджали з окупованого села на велосипедах. Багато речей із собою не візьмеш. Було в нас із дружиною по невеликій торбі. Там документи і змінні речі. Та й усе, більше нічого».

Втім життя в окупації куди нестерпніше, каже чоловік. Росіяни ходили по будинках місцевих. Відбирали цінні речі та продовольство.

«Якось з дружиною коло тераси стояли. Прийшли ці варвари, автомат до грудей приставили. Кажуть, телефон давай. Відповів, що ще в перші дні ваші забрали. Тому намагалися не виходити з дому, – пригадує Володимир. – Та бачили, як вони величезні торби вулицями тягали. Кожен день. Що там можна шукати по хатах у бабусь?»

Нині подружжя житло орендує. Та мріє про повернення у рідний будинок. Проєкт «Пліч-о-пліч» саме для допомоги таким людям. До нього долучилося 15 областей країни. Кожен взяв опіку над населеними пунктами Херсонщини. Дніпропетровщина відбудовує три села.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті