Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Перед судом постануть службові особи КП Дніпра, яких СБУ викрила на мільйонних доходах від «похоронного бізнесу»

|«« «« »» »»|

За матеріалами Служби безпеки України службовцям комунального підприємства «Міська ритуальна служба» Дніпровської міської ради, які отримували незаконні мільйонні прибутки від хабарів за поховання містян, повідомлено про підозру за створення і участь у злочинній організації.

Нагадаємо, що корупційний механізм у міському КП правоохоронці викрили у жовтні минулого року.

Тоді СБУ встановила, що службовці систематично вимагали хабарі за виділення місць для поховання на міських кладовищах, навіть у період воєнного стану. Керівництво установи налагодило незаконний механізм отримання грошей з громадян за надання ритуальних послуг.

Попри офіційний платіж у розмірі 3,3 тис. грн, чиновники вимагали від 10 до 50 тис. грн. за одне поховання. «Такса» залежала від локації кладовища та безпосередньо місця захоронення.

У разі відмови родичів померлого платити «данину», посадовці створювали штучні бюрократичні перешкоди для поховання близької людини згідно встановленої процедури.

Щомісяця організатори оборудки одержували «прибуток» на загальну суму у майже 7 млн грн.

В результаті проведеної СБУ восени спецоперації, затримано та повідомлено про підозру у корупції майже всьому керівному складу комунального підприємства.

В рамках досудового розслідування на підставі зібраної доказової бази прийнято рішення про визнання групи корупціонерів злочинною організацією.

Наразі 8 учасникам оборудки повідомлено про підозру за ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України, а справу скеровано до суду.

Санкція статті передбачає покарання до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники СБУ Дніпропетровської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ага  (01.07.23 15:22): поставят своих, а те будут грести больше прежних! Приезжаешь так на кладбище договариваться за место, а тебе один говорит одну сумму(немаленькую не с официального прайса), а другой отводит в сторону другого родича и говорит ЕЩЁ другую сумму. В итоге на нервах и в трауре платят оба скорбящих...Было и такое. Один раз прокатило у таких делков, второй уже нет, но заломили цену конкретную. Відповісти | З цитатою
Заза  (30.06.23 21:21): А без СБУ национальная полиция это не видела? Відповісти | З цитатою
Евгений  (30.06.23 21:00): А где фамилии ,страна должна знать своих героев. Відповісти | З цитатою
Ч  (30.06.23 20:25): Печально ... Відповісти | З цитатою
шут  (30.06.23 16:06): Ця музика грає з часів СРСР! И если есть те-кто приходит к тебе-найдутся и те -кто придет за тобой!!! Відповісти | З цитатою
Гость  (30.06.23 15:46): Интересно , на каких высших должностях заканчивается арестованная вертикаль этой преступной группировки ? Сторожа ? копачи ? директор кладбища ?... Відповісти | З цитатою
11  (30.06.23 15:44): или долю не заслали или своих надо поставить Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті