Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
08:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине создают Хаб развития сельского предпринимательства

На Днепропетровщине создают Хаб развития сельского предпринимательства

Эта структура поможет начинающим предпринимателям в регионе правильно создать и развивать свое дело в трудное время войны.

Украина из-за Большой войны переживает глубокий экономический кризис. Он очень остро ощущается и в сельских регионах.

Помочь инициативным людям в селах выжить, создать свое дело или сохранить ранее созданное предприятие поможет новый проект – Хаб развития сельского предпринимательства.

Одним из инициаторов его стала Общественная организация «Дивна Україна», которая уже больше 10 лет развивает различные проекты в селах нашего региона. Ее специалисты готовы делиться опытом, оказывать консалтинговые услуги и сотрудничать с представителями сельского предпринимательства самых разных направлений.

Подробней об основных задачах этого хаба на странице издания «Фермер Приднепровья» рассказала руководитель этой ОО Ольга Филь:

«Жителі невеликих населених пунктів мають свої власні землі і можуть вирощувати сільськогосподарські культури. Однак, незважаючи на те, що сільське господарство, як правило, вважається єдиним прибутковим бізнесом в сільській місцевості, в селі можна реалізувати інші бізнес-ідеї з істотним прибутком. Про ці можливості розповіла одна із керівників ГО " Дивна Україна" Ольга Філь. На її думку, важливим моментом у селі є торгівля.

У продуктовому магазині краще не продавати - овочі, фрукти, молоко, так як вони є в кожному сільському будинку. Вигідніше зосередиться на заводській продукції - консервах, дитячому харчуванні, цукерках, хлібі та кондитерських виробах. Магазини побутової хімії також дуже популярні в селі - не їхати ж за порошком до обласного центру. Оптова покупка і продаж сільськогосподарської продукції. Це в основному сезонний бізнес, і він дуже поширений в сільській місцевості. Можна за дешево скуповувати у населення: овочі, фрукти, ягоди, горіхи, молоко і продавати їх у великих населених пунктах. Вашими клієнтами можуть бути консервні заводи, супермаркети, ресторани, магазини, школи і т.д.

Ремонт взуття та сумок. У селі місця, де можна полагодити, взуття або сумки - рідкість. Тому у вас не буде конкурентів.

Водопостачання і очистка стічних вод в приватних будинках. Раніше в сільських сім'ях туалет був на вулиці, вода була тільки в колодязі, але тепер жителі села розміщують ванну в будинку. Тому, послуги з організації водопостачання і каналізації будуть користуватися попитом.

Будівництво. У селі люди, як правило, виконують будівельні роботи - власними силами або, наймають місцевих, відомих майстрів для цих цілей. Тому «золоті руки» будуть користуватися великим попитом. Згодом можна сформувати команду ремісників, здатних виконувати складні будівельні роботи.

В'язання, пошиття та ремонт одягу. Любите рукоділля - перетворіть своє хобі в бізнес. А ремонт одягу також - хороший підробіток: поміняти замок, зашити дірку в піджаку і заштопати занадто рвані джинси - робота ніколи не закінчиться. Консультування. Тут ви можете вибрати одну з наступних областей: додаткові курси з шкільних предметів, підготовка до вступу в коледж, вивчення іноземних мов тощо.

Дитячі гуртки. Батьки намагаються зайняти своїх дітей чимось, крім школи. Якщо ви готові навчити дітей вишивати, грати в шахи, волейболу або ліпити з глини - сміливо організуйте свій гурток.

Пошук людей, що займаються сезонною роботою за кордоном. Багато сільських жителів із задоволенням їдуть в інші країни для сезонних робіт, наприклад, на: збір врожаю, прополку, полив, видобуток корисних копалин і т.д. Щоб відправляти людей за кордон, вам необхідно мати відповідний досвід роботи, оскільки ви будете нести відповідальність за безпеку персоналу в незнайомих країнах.

Випічка тортів на замовлення. Виготовлення тортів в селі вигідно, тому що в місцевих магазинах вибір готових цукерок невеликий, або їх взагалі немає.

Як зазначила Ольга Філь, якщо ваші товари і послуги високої якості, то попит у селі на них буде існувати завжди, тому що хороших фахівців в селі не так багато, як в місті».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте