Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі водійське посвідчення можна замінити у Паспортному сервісі: яка вартість послуги

У Дніпрі водійське посвідчення можна замінити у Паспортному сервісі: яка вартість послуги
Фото: Суспільне Дніпро

Обміняти водійське посвідчення відтепер можна не лише у сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ, а і в паспортному сервісі Державного підприємства "Документ". Послугою вже скористалися перші водії.

Як це зробити та скільки коштує заміна Суспільному розповіли фахівці.

Яка процедура заміни посвідчення

Юлія Глущенко прийшла замінити водійське посвідчення, від сьогодні така послуга запрацювала в Паспортному сервісі Державного підприємства "Документ". Оплатила послугу у терміналі, потім надала документи та сфотографувалася. Далі – підпис на спеціальному планшеті.


Всі документи Юлії надіслали до сервісного центру МВС для перевірки. Після – посвідчення надходить до паспортного сервісу і друкується. Загалом, процедура від подачі заяви до отримання картки зайняла близько години, каже Юлія.

"Це було по зміні прізвища, але раніше змінювала у сервісному центрі МВС. Фотографія значно краща, фотографія мені дуже подобається, першого разу було не так", – розповіла водійка Юлія Глущенко.

Юрій Майстренко теж прийшов обміняти посвідчення водія, старе отримував понад тридцять років тому.

"Річ у тім, що зі старим посвідченням можуть не пустити за кордон, вийшов на пенсію, треба з'їздити до онуків. Рік не бачили онука", – каже водій Юрій Майстренко.

Вартість заміни у Паспортному сервісі та сервісному центрі МВС

Представник паспортного сервісу Олександр Ломошко каже, що наразі замінили понад 5 посвідчень, збір складає 800 гривень, крім того, ще і вартість посвідчення – близько 250 гривень.

"Пакет документів мінімальний це паспорт громадянина України це код платника податків та довідка з місця проживання що людина зареєстрована", – розповів начальник відділу обслуговування громадян “Паспортний сервіс” Олександр Ломошко.

За даними сайту, замінити посвідчення у сервісному центрі МВС коштуватиме близько 270 гривень.

"Заміна посвідчення водія на сьогодні являється найбільш популярною послугою. Протягом минулого року тільки на території Дніпропетровської області було замінено більш ніж 55 тисяч посвідчень водія. За неповні 4 місяці поточного року цей показник складає понад 12 тисяч", – зазначив тимчасовий виконувач обов'язків начальника регіонального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ у Дніпропетровській області Юрій Підопригора.

Центри Державного підприємства "Документ" наразі працюють закордоном, тож громадяни України можуть скористатися такою послугою у Польщі, Чехії, Словаччині, Туреччині та Німеччині.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (28.04.23 12:18): паспорт,код,справка о регистрации?так? справка о регистрации выдается в паспортном сервисе.так?т.е. я должен получить справку о регистрации в паспортном сервисе и предъявить ее в паспортный сервис, это как? Відповісти | З цитатою
гость  (28.04.23 12:00): документы-паспорт код справка о регистрации.да? а что в в паспорте , нет регистрации? Відповісти | З цитатою
Дмитрий  (27.04.23 07:22): Замена целых 5))) удостоверений свидетельствует о неадекватности цены за предоставленную услугу. Жадность не имеет границ Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті