Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 24 апреля 2024
15:54

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Фірму з Дніпра, яка заборгувала ПриватБанку 2,6 млрд грн, продали за 1 млн грн

Фірму з Дніпра, яка заборгувала ПриватБанку 2,6 млрд грн, продали за 1 млн грн

На аукціоні продали частку ТОВ «Люкс-Офіс», якій належало 98,85% фірми ТОВ «Монтана-Естейт» (ТОВ «Приватофис») у справі про банкрутство. При цьому пов’язана з колишніми акціонерами банку ТОВ «Монтана-Естейт» з Дніпра заборгувала ПриватБанку 2,6 млрд грн, а нещодавно державний банк у суді добився скасування банкрутства «Монтана-Естейт».

Про це стало відомо з ProZorro.Sale. Арбітражний керуючий Віталій Шевченко з Дніпра продав на аукціоні 98,85% дніпровського підприємства ТОВ «Монтана-Естейт». Ця частка раніше належала ТОВ «Люкс-Офіс». Придбали його за 1,1 млн грн фірма ТОВ «Логістік Х». При цьому в умовах зазначалося, що у справі про банкрутство «Монтана-Естейт» її кредитні борги складають 8 млрд 734 млн 724 тис. 876 грн. А номінальна вартість придбаної частки складала 20 млн грн. Основний вид діяльності – надання в оренду нерухомості.

ТОВ «Люкс-Офіс» з кінця липня 2022 року знаходиться у стадії ліквідації по банкрутству. Підприємство визнано банкрутом постановою Господарського суду Дніпропетровської області 16 травня 2022 року. Ця компанія наразі записана на ТОВ «Перша українська скорингова компанія» (99,99%). Керує нею Галина Майна. Кінцевим бенефіціаром вказано Сергія Мельника.

Фірма-покупець ТОВ «Логістік Х» зареєстрована у Дніпрі. Основний вид діяльності – надання в оренду нерухомості. Власницею є Світлана Щіпчинська з міста Підгородне на Дніпропетровщині. Вона ж і керує підприємством. Її пов’язують з колишніми власниками ПриватБанку, фірми яких судяться з банком за сотні мільйонів гривень.

Що відомо про «Монтана-Естейт»?

15 лютого 2023 року Центральний апеляційний господарський суд (м. Дніпро) відновив розгляд резонансної справи за позовом компанії «Приватофіс» (№ 904/4790/21), яка, вдаючись до порушень законодавства та маніпуляцію судовою системою, відмовляється сплачувати ПриватБанку 2,9 млрд гривень свого законного боргу. Компанію пов’язують з Ігорем Коломойським. Компанія «Приватофис» (нині — ТОВ «Монтана-Естейт») була створена колишнім менеджментом ПриватБанку у 2005 році. Саме на цю компанію були записані права власності на кілька сотень відділень ПриватБанку по всій Україні. Вона ж виступала поручителем ПриватБанку за кредитом рефінансування НБУ, отриманим Банком у 2009 році. Колишній менеджмент банку, орієнтований на колишніх власників (передусім, Коломойського) ініціював процедуру банкрутства, щоб уникнути сплату боргу державному банку.

Напередодні націоналізації ПриватБанку у 2016 році екс-менеджментом банку було забезпечено укладення додаткових угод до кредитних договорів, за якими суттєво відстрочені строки повернення кредитів. У 2017 році «Приватофис» вийшов з банківської групи ПриватБанку, залишившись під контролем колишніх власників. Борг перед НБУ за кредитом рефінансування був вимушений погасити сам ПриватБанк у 2020 році.

Станом на 2021 рік розмір кредитної заборгованості ТОВ «Приватофис» перед Банком складав 2,9 млрд грн. Як було додатково встановлено, у грудні 2019-2020 років ТОВ «Приватофис» було відчужено шляхом внесення до статутного капіталу інших товариств понад 290 об’єктів нерухомого майна (приміщень). У 2021 році ПриватБанк прийняв рішення ініціювати процедуру банкрутства ТОВ «Приватофис» з метою повернення ліквідного майна для погашення заборгованості.

Однак суд відкрив провадження у справі за альтернативною заявою ТОВ «Імме» (пов’язаного з ТОВ «Приватофис») та призначив лояльного до екс-топ-менеджменту арбітражного керуючого, який визнав кредитні вимоги ПриватБанку лише частково – на суму 1,6 млрд грн. Попри заперечення Банку, суд у грудні 2021 року ухвалив рішення про визнання боржника банкрутом. Як повідомила прес-служба ПриватБанку, 7 березня 2023 року у Центральному апеляційному суді вдалося скасувати постанову про визнання банкрутом компанії «Монтана-Естейт».

До цього 17 листопада 2021 року Господарський суд Дніпропетровської області визнав вимоги кредиторів до ТОВ «Монтана-Естейт». При цьому туди увійшов не весь борг перед Банком. Туди включили:

  • ТОВ «Агро Комплект» — 2,84 млрд грн (4 черга);
  • ТОВ «Агротермінал» — 2,17 млрд грн (4 черга);
  • АТ КБ «ПриватБанк» — 1,64 млрд грн (4 черга) та 367,5 млн грн (6 черга), але відхилені вимоги на 993 млн грн;
  • ТОВ «Естейт Селлінг» — 585,3 млн грн (4 черга);
  • ПрАТ «Страхова компанія «Інгосстрах» — 518,5 млн грн (4 черга);
  • ТОВ «Кам`янський елеватор» — 453,3 млн грн (4 черга);
  • ТОВ «Аграрні технології України» — 156,5 млн грн (4 черга).

ТОВ «Монтана-Естейт» (раніше – «Приватофис») було засноване у 2005 році у Дніпрі. З серпня 2019 року керівником є Андрій Куліш. Кінцевим бенефіціарним власником через ряд інших фірм виступає Петро Клименко з Дніпра. На початку 2017 року кілька місяців він був керівником відкритого пенсійного фонду «Приватфонд», створеного ПриватБанком. Крім ТОВ «Люкс-Офіс» (98,85%) Сергія Мельника частини належать ТОВ «Тайлон» (0,29%), НВТОВ «Океанмаш» (0,29%), ТОВ «Зернопоставка – М» (0,11%), ТОВ «Канделла» (0,11%), ТОВ «Агенція Новий Світ» (0,1%), ТОВ «ОПФ» (0,1%), ТОВ «Ел Ті Груп» (0,07%), ТОВ «КОМОД» (0,05%), ТОВ «Елара» (0,05%), ТОВ «Фрілайн» (0,0005%).

Gorod.dp.ua на Facebook.


Да уж  (09.03.23 20:01): Учитесь детки как большие дела делаются. Ответить | С цитатой
?  (09.03.23 19:46): «Як було додатково встановлено, у грудні 2019-2020 років ТОВ «Приватофис» було відчужено шляхом внесення до статутного капіталу інших товариств понад 290 об’єктів нерухомого майна (приміщень). У 2021 році ПриватБанк прийняв рішення ініціювати процедуру банкрутства»

Т.е., дали сначала вывести средства, потом год ещё чесались. Скажите, а с декабря 2019 года это у нас какая власть была? Не барыги, не? Не те, кто за олигархов, а те, кто против? А смена главы Приватбанка в сентябре 2019 года при какой власти случилась? Это же никак не связано с этим делом, да? Чистое совпадение, да? Ну ладно...
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (8)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (7)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (7)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (6)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (6)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте