Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
15:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Павлограді чоловік знайшов рідкісного кажана – вуханя

У Павлограді чоловік знайшов рідкісного кажана – вуханя

Цей вид кажанів не часто зустрінеш на Дніпропетровщині.

Маленьке вухате створіння павлоградець побачив на сходах у приміщенні одного з вугільних підприємств міста. Світлиною рукокрилого павлоградець поділився у соцмережі, повідомляє Шахтарський край.

«Ось таке чудо знайшов сьогодні», – підписав Віктор Петров фото маленького вухатого кажанчика.

Чоловік розповів, що наприкінці робочого дня помітив на сходах верхнього поверху кажана з великими вухами, зробив світлину і обережно перемістив тварину, щоб на неї ніхто не наступив. За ніч кажан зник, ймовірно, знайшов собі новий прихисток. Віктор каже, що раніше вже бачив таких кажанів. Припускає, що вони гніздяться на горищі у його офісі.

А от директорка Павлоградської станції юних натуралістів Катерина Кіріченко зауважує, що цей вид кажанів не часто зустрінеш на Павлоградщині.

«Це вухань. Дуже цікавий вид кажанів. Має тіло до 5 см, а вуха – 3 см. У нас їх рідко побачиш, здебільшого вони мешкають на Поліссі, де багато лісів, – розповідає Катерина Борисівна. – А взагалі, кажанів приносять до нас часто. Минулого року на станції зимували шість рудих вечірниць – волохаті руденькі створіння. Нещодавно теж одного такого принесли. Справа в тому, що 12 градусів тепла – це температура їхнього пробудження. Тому під час відлиги вони можуть прокинутися із зимової сплячки. Але вже за день-два, з настанням чергових холодів, кажани вимушені шукати новий притулок. Цілком можливо, так було і з цим вуханем».
Директорка станції юннатів каже, що усі рукокрилі занесені до «Червоної книги України», адже вони поступово зникають.

«На жаль, нині вирубується багато лісів, а кажани полюбляють селитися в дуплах. Не вистачає їм каналів, тунелів тощо. Тому зараз дедалі частіше вони забиваються на балкони, під дахи та в щілини будівель. Або ж гірше – просто зариваються на зимівлю у купи листя, а згодом стають поживою для бродячих собак, котів. Тому, за можливістю, намагаємося їм допомогти, щоб уберегти цих цікавих тварин», – зазначає Катерина Кіріченко.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Прелесть какая!  (26.01.23 01:32): Чего на чердак не отнес? Відповісти | З цитатою
неушан  (25.01.23 15:57): кому нужны ушаны Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті